vrijdag 25 maart 2011

Hoezo Ivy's?

Al sinds een jaar of tien gebruik ik labeltjes aan zelfgemaakte kleding met Ivy's erop.
Heel vaak heb ik al uit moeten leggen waar die naam op slaat.
Nou doe ik het hier ook nog een keer:
Mijn initialen zijn I. V. en als je dat op zi'n Engels uitspreekt. ... En toen ik dit leuks verzon woonde ik in de Klimopstraat en in het Engels is dat... juist Ivy.
Dus dat kon geen toeval zijn en sindsdien ben ik Ivy en alles wat ik maak is Ivy's.
Daarvoor wilde ik nog wel eens een ander labeltje innaaien.
Let even op het plakband eromheen. Hoezo al heeeeel oud?
Het jackje hiernaast is één van de eerste dingen met mijn labeltje. Toen nog oranje, maar het lettertype is nooit veranderd.
Als ik toch bezig ben met kinderkleding...Ik heb drie kinderen maar ik heb relatief weinig voor hen genaaid. Pas als ze ergens om vroegen en dat konden we niet vinden, maakte ik het.

Dit was een schattig pakje met konijnenoren. Tja, toen leuk.
.
 

Nog meer oren! Wat zag jongste dochter er schattig uit in dit Nijntje pakje. En wat had mama een hoofdpijn van die oren! Die bleven niet overeind. Van alles geprobeerd maar niks echt gelukt. Ja een ijzerdraadje in haar hoofd zou het misschien gedaan hebben.

Als ik dan toch bezig ben, nog meer kleertjes. Beetje in chronologische volgorde. Met de nadruk op beetje.
Dit zijn echt de allereerste dingen die ik gemaakt heb voor zoonlief (vorige week 15 geworden!)
We woonden toen in Engeland en daar zijn bijna geen stofjes te krijgen. Ja gordijnstof maar dat staat niet altijd zo baby-achtig.


Gelukkig kwam mijn lieve moeder wel eens over en zij nam dan meestal van alles mee. Bedankt lieve mama Neeltje!We hebben ook nog even bij mama Neeltje in huis gewoond. En daar heb ik wat afgebreid. Dit is wel de leukste die ik toen gemaakt heb.
  En toen kwam er een klein meisje... Zo klein en veel te vroeg. Dus snel een fleece trui gemaakt. Sorry voor het stofje maar dat was toen even hip.

En onze zoon werd een stoere bink, dus die wilde een stoer shirt.

Lieve meisjes dingen. Het setje rechts was voor een doopfeest in Italië van ons eerste nichtje.


Hier heb ik er twee van gemaakt, het andere jurkje was iets groter want inmiddels hadden we er nog een meisje bij. En wat is er dan leuker dan ze allebei zo nu en dan in hetzelfde te hijsen?


Experimenteren vind ik altijd leuk. Dit was om appliceren uit te proberen. Waar de inspiratie voor dit gekke hoofd vandaan kwam weet ik echt niet meer. Waarschijnlijk verdrongen...

Dit is een detail van het project. Tja, nu zou je het gewoon met je borduursoftware tekenen en dan borduren, maar toen was ik nog niet zo ver. 

 

Deze koeienjurk hebben allebei de meiden aangehad. Hij stond zo eigenwijs. En dat witte  linnen tuniek vond ik zelf altijd veel leuker dan de meiden. Het was gemaakt van een linnen rok van mij. En ik wilde eens oprijgjes proberen met een biezenvoetje. Het resultaat kun je een beetje zien aan de bovenkant.
Het bloesje hieronder was uitproberen van de rolzoom op de lockmachine. Best aardig gelukt.


Dit is natuurlijk maar een hele kleine selectie van wat ik allemaal gemaakt heb , maar op foto's met andere kledingstukken staan de kids ook. En die hoeven van mij niet zo gauw in beeld. Ik trouwens ook niet...


1 opmerking:

  1. wat prachtig en vooral dat die schatten erin gezeten hebben, dat is nog mooier!

    BeantwoordenVerwijderen

Samen dingen doen is leuk!

Het roze tasje is af en ik geloof dat lieve Liek hem wel leuk vond. Het was een tasje dat we samen zagen in Elburg en dat niet te moeilijk ...

populaire berichten