donderdag 13 juli 2017

Druk geweest, kijk ff mee!

De Tennessee waltz quilt zit in de machine en ik ga hem verder quilten met net ontvangen garen van Niessen naaimachines.
Ik wacht nog even met doorquilten want ik weet nog  niet precies wat ik ga quilten. Maar hij zit er lekker stevig in dankzij de handigheidjes die je aan de zijkant ziet.
Eerst wilde ik bretelgevallen gebruiken met elastiek.
 Maar gelukkig bekeek ik een YouTube video hierover en toen begreep ik al snel dat elastiek niet gaat werken. Het moet helemaal niet rekken!
Ook waren die bretelgevallen niet stevig genoeg. Gelukkig heb ik in een niet zo ver verleden nog wel eens op een markt gestaan en dan kwamen die kleine klemmetjes heel erg van pas. En nu dus weer.
Lintje erdoor gedaan en aan mijn grote vriend vastgezet. Het werkt!
 Wat ook weer werkt is de rits in de tas van oudste zoon. Het was even worstelen maar hij doet het weer. Meteen een handige flap erin gezet. Nu kan hij de tas makkelijker openen.
Zo fijn dat hij regelmatig thuiskomt en dan zijn mooie tas gebruikt.

Vorige week helemaal vergeten te laten zien: Mijn gepimpte spijkerjackje:
 Op de achterkant een zelf bij elkaar gezochte bloemenverzameling. Op de voorkant een kleiner bosje en op de manchet een leuk hartje.
Superblij mee, of grote blij zoals lieve Maroesja zou zeggen.
 Ook grote blij met de klossen garen die ik nog bij mijn grote vriend kreeg. Vijf eenkleurig en vijf multicolor.
Met de tweede van links ga ik de Tennesse Waltz doorquilten.
Deze kleurtjes passen er prima bij.
Vandaag begonnen aan een nieuw project. Voetenbankje pimpen. Dit ding heb ik al jaren en al die jaren erger ik me aan het stomme stofje dat er omheen zit. Maar ik kon niet verzinnen wat ik er anders van moest maken.
En ik wil het wel gaan gebruiken, thuis als ik met de hand quilt.
Eerst wilde ik een lap patchen en quilten, wel toepasselijk. Toen had ik zin om te borduren, maar ik had geen zin om al die patronen door te spitten. Toen zag ik in mijn boekenkast het boek van Minki Kim staan en toen wist ik het. Leuk appliceren op een mooie linnen stof. Maar eerst het onderwerp ontleden
Ik weet niet of ik die nagels weer kan gebruiken, maar dat zien we dan wel weer. Ik heb een goed nietapparaat.
Hier ligt de nieuwe bekleding onder de machine. Ik denk dat ik de rest onder vriend Hus prop want mijn Juki is niet zo wendbaar als ik zou willen.
Dit lijkt nergens op en dat heb ik al eens eerder gedaan om mijn Hus. 
Maar nu heb ik geen zin meer, ik ga lekker naar huis, naar alle drie mijn kinderen, JOE!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Samen dingen doen is leuk!

Het roze tasje is af en ik geloof dat lieve Liek hem wel leuk vond. Het was een tasje dat we samen zagen in Elburg en dat niet te moeilijk ...

populaire berichten