dinsdag 17 januari 2017

Echte portemonnee gemaakt.

Tadaa, de eerste post van het nieuwe jaar! Ik heb niet stil gezeten zoals je kunt zien aan deze stapel blokjes voor de 365 challenge quilt. Ik ben nu in augustus...
Verder heb ik ook alle versiering weer opgeruimd zodat het weer wat netter in mijn paleisje is en toen had ik even geen zin in patchen en quilten. 
Maar wat moet ik dan doen met mezelf?!
Vorige week vond ik op YouTube een filmpje van een Duitse mevrouw die een portemonnee maakte. Een echte grote portemonnee met vakjes en ritsen. Dat wilde ik doen!
Ik zal uitleggen hoe ik zo enthousiast kwam:
Toen ik net klaar was met de opleiding leren tassen maken heb ik eenmalig een poging gedaan een portemonnee te maken, maar ik faalde nogal.
Ik heb het ff opgezocht, dit is de post hierover. (april 2013!!)

Tegenwoordig zie je heel veel van die leuke grote portemonnees met een rits of een andere leuke sluiting. En met die laptopstof bedacht ik dat ik dat misschien wel kon gebruiken om zo'n portemonnee te maken.
Ergens een heel goedkoop exemplaar gekocht en dat uit elkaar gesloopt om te zien hoe dat ding gemaakt is.
Toen zelf een patroon gemaakt.
Het is toch soms lastig om je naaipatroonmaak ervaring los te laten en met de nieuwe kennis aan de gang te gaan. Bij Het leerlokaal maken we patronen met karton en bij het naaien werk ik altijd met goed patroonpapier. Vaak denk ik dat ik het wel kan om het karton als papier te gebruiken, maar meestal moet ik achteraf toegeven dat ik het gewoon op de Leerlokaalmanier moet doen. En vooral niet zo zeikerig moet zijn met het karton!

Na heel veel nadenken en misbruik van dubbelzijdig tape is dit eruit gekomen:
Natuurlijk moest ik het borduren, anders was die zilveren skai zo saai!Als je heel snel naar de binnenkant kijkt ziet het er best aardig uit. Die Fatboystof glijdt alle kanten op en is niet te plakken! Het is zo lastig naaien, maar ik ben weer dankbaar voor vriend Global.
Die gaat op zijn gemak overal doorheen en houdt alles stevig vast tijdens het naaien.
Portemonnee gaat niet op de webshop en ik weet ook niet of ik dit nog een keer ga proberen. toch ben ik wel een soort trots dat het toch gelukt is.

Tot zover de mislukking en dan nu de lukking!! Da's geen woord, ik weet het. Kijk met me mee. Eerst stofjes uitgekozen. Ik wilde de portemonnee eerst in stof doen om te zien waar de knelpunten zitten en of het sowieso te doen is in leer.
Toen de patroondelen uitgeprint, geknipt en op karton geplakt. Handig als ik het leuk ga vinden en nog meer portemonnees ga maken.
Deze week had jongste dochter een toets Duits dus ik ben heel veel in het Duits bezig. Geen enkel probleem en anders is er altijd Google vertaler...
 Er zit natuurlijk geen voor- of achterkant aan.
En dit is de binnenkant!
Heel veel kaartvakjes.
Alles goed verstevigd met S320 of plastic van een fastbinder.
Hier de zijkanten.
Zelfs mijn telefoon past erin!
Ik ben er helemaal blij mee en ik ga er zeker nog meer maken. Ik kan ze niet op de webshop zetten want die is gesloten net als de Facebook pagina. Er gebeurde heel weinig en een nieuw jaar, nieuwe dingen. Ik denk dat ik maar een Etsy shop ga openen. 
Eerst nog een paar maken. Ik denk dat ik deze wel aan mijn jongste kwijt kan. Alleen als ze een goed cijfer voor Duits haalt...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Samen dingen doen is leuk!

Het roze tasje is af en ik geloof dat lieve Liek hem wel leuk vond. Het was een tasje dat we samen zagen in Elburg en dat niet te moeilijk ...

populaire berichten