donderdag 28 januari 2016

TBT en niet veel tijd op een hele rare dag.

Ik had vandaag alleen maar vanmorgen een paar uurtjes te besteden in mijn paleisje. Ik ben lekker bezig geweest met mijn Log cabin adventure. Vast geoefend met het chain piecen of kettingnaaien als ik met een Leader and enders quilt ga beginnen.
Bij deze techniek naai je dus zo veel mogelijk achter elkaar aan zonder de draadjes tussen de lapjes te knippen.
Vriend Bernina hielp niet zo mee. Elke keer brak de bovendraad, dus ik heb eerst eens de naald vervangen en toen onder de steekplaat een klont stof verwijderd (zie de gele pijl). Hielp een beetje, ik denk dat mijn vriend volgende week maar even nagekeken mag worden. Dit is een foto van mijn prullebak met daarin heel veel afgeknipte driehoekjes. Die ontstaan door het haaks op elkaar leggen van lapjes en dan schuin naaien. In mijn vorige bericht zie je hoe dat eruit ziet.
Nu halverwege de volgende ronde. Je ziet waar sterren zullen ontstaan door blokken aan elkaar te zetten. Ik vind de kleuren nog steeds geweldig. De quilt is nu zo groot dat hij niet meer op mijn design wall van 1.20m x 1.50 m past!

Straks mag ik mijn nagels laten opknappen, die zijn er bijna allemaal af. Fijn, ik kan niet wachten. Daarna is het een triest verhaal. De moeder van een hele goede vriend is van het weekend overleden en vanmiddag is de crematie. Er komt heel veel verdriet naar boven in zo'n situatie.

Gelukkig mag ik vanavond met lieve vriendinnen gaan eten, dus uiteindelijk best een gebalanceerde dag.
Nu even mijn trui schoonmaken...
Hieronder een leuk verhaal over naaivoeten en machinaal borduren (geen verband).
*********************************************************************************
Naaivoeten van Husqvarna. (30-01-2012)


Liet ik gisteren mijn rolzoomvoeten zien en toen maakte ik ook een foto van mijn bakje met naaivoeten voor vriend Hus. Heel onhandig zo'n bakje maar voorlopig weet ik niks beters. Toen leek het me wel leuk om ze allemaal neer te leggen om te zien wat ik nou eigenlijk heb. Krijg je dit...
En dan ook maar de rest op de foto.
Dit is een voet voor dubbel transport. Dat betekent dat de stof gelijkmatiger verplaatst wordt. Handig bij ruitstofjes als je de ruit wilt laten doorlopen.
Dit is geen naaivoet maar dit zijn speciale naalden, eigenlijk mesjes waarmee je in de stof snijdt en zo leuk effecten creëert.
Met deze voetjes kun je lontgaren borduren. Krijg je een heel leuk effect. Kan alleen met dit soort wol, helaas. Het is slecht verkrijgbaar en reteduur!
Met deze voeten heb ik nog niks gedaan, maar dat komt nog wel. Ik heb ze in Amerika gekocht samen met een paar bollen met lint. Binnenkort maar eens uitproberen.

Ik ben bezig geweest om een nieuwe kraamset te maken. En daarvoor moet je dingen uitproberen. Dit is een eerst opzetje met een schattig konijntje. Probleem is dat het nog een beetje te groot is en als ik het verklein het er niet mooier op wordt.
Toch gelukt en toen op stofje geborduurd. Maar om nou te zeggen dat ik het leuk vind. Kon trouwens niet verder want ik had het badstof nog niet gewassen.

En als je dat niet van tevoren doet kun je verrast worden als de boel uit de wasmachine/droger komt.
Dan maar een labeldoekje maken met die mooie rode minkystof.  Dit is de voorkant of achterkant, kan ook.
En dit is de andere kant.
En nog veel meer mogelijkheden met andere stofjes. Voorlopig weer wat te doen!

dinsdag 26 januari 2016

Niks gemaakt maar weer beter gevoel over Bonnie

Afgelopen weekend was heel druk bij ons thuis. Mijn lieve man vierde zijn 50ste verjaardag met een feestje waar ook zijn Engelse vrienden naar toe kwamen. Eén daarvan logeerde bij ons en de rest hadden we elders ondergebracht. Dit betekende dus veel heen en weer rijden, kopjes thee (met melk, bah), kopjes koffie, boterhammen met bacon maken en gezellig kletsen met een goed glas wijn. En toen ging ik vrijdagavond ook nog  met mijn lieve bitches naar een heerlijk restaurant. Daar kreeg ik een elf (!) gangen diner aangeboden vanwege mijn 50ste verjaardag in november. Heerlijke avond!
Maar al deze gezellligheid betekende ook dat ik geen enkele kans had om ook maar een steek te naaien. En dan komt net je bestelling van Veltrop binnen...
Een set van 3 bloc-loc linialen, verse messen voor mijn rolmes en fundation papier.
Ik wilde zo graag mijn bloc-loc linialen uitproberen!
Voor wie niet weet wat dit zijn: Het zijn linialen met in het midden een uitsparing. Deze kun je heel makkelijk gebruiken bij het om maat snijden van HST (is daar nou geen goed Nederlands woord voor?).
Je kunt ze in verschillende maten kopen. Ik heb 2.5, 4.5 en 6.5 inch.
Voor mijn herring bone quilt gebruik ik de 6.5 inch.
Het is een andere manier van snijden, heb ik wel gemerkt. Ik snapte het eerst helemaal niet en dacht dat ik weer eens een miskoop had gedaan. Zo werkt het:
Je legt de liniaal over de HST en schuift de uitsparing tegen de middellijn. De liniaal ligt dan lekker stevig vast en dan snijd je de bovenste randjes af. Ik heb de liniaal nog niet precies op 5 " gelegd, dat is niet nodig.
Dan draai je de mat om en schuift de liniaal naar beneden. Die draai je dus niet om! Nu wel precies op de lijntjes leggen en snijden. Voilà, perfect vierkanten!
Via Bookdepository kwam ook het tweede boek van Bonnie K. Hunter binnen. More adventures met Leaders and Enders.
Nou heb ik in mijn vorige bericht een beetje onaardig over Bonnie geschreven (niets persoonlijks) en de waarheid is soms hard. Maar dit boek is veel leuker dan de eerste! Hier staan leukere patronen in (heel persoonlijk) dus ik ben weer blij met Bonnie!
Deze vind ik echt heel leuk en ik denk er heel hard aan om deze quilt te gaan maken. Of zal ik eerst die andere vijf afmaken?
Ik denk er nog even langer over na...
Dan laat ik ook nog maar even mijn blooper zien. Het lijkt wel of het niet mag, met deze ronde. Zie je hierboven het verschil tussen deze blokjes?
Ik had weer zitten slapen en het rechterblok is fout! Op m'n gemak uitgehaald en toen iets meer geconcentreerd de boel overnieuw genaaid, net voor het gezelschap arriveerde.
De bende als je hier ziet komt wel een beetje overeen met hoe het in mijn hoofd toegaat, haha!
Ik ga lekker inhalen op de blokjes voor de 365 challenge. Ik loop er gewoon vier achter. Oh, ik ben dus met zes quilts bezig...

donderdag 21 januari 2016

TBT en een beetje teleurgesteld in Bonnie

Op YouTube volg ik heel veel quiltende dames. Eén daarvan is Bonnie K. Hunter. Zij naait alleen maar restjes aan elkaar en let alleen op of het genoeg contrast heeft. Leuk, maar soms zijn haar combi's echt lelijk. Ze heeft over haar methode om al je stofjes (ook de restjes) te gebruiken en zo min mogelijk draadjes door te knippen, twee boeken geschreven. Eén daarvan heb ik juist binnengekregen en ik ben een beetje teleurgesteld. Dit had ik zelf ook kunnen verzinnen.
Na wat algemene tips over het gebruik van stof en  bijbehorende zaken geeft ze 13 patronen voor quilts met haar methode: altijd kettingnaaien. 
Wel leuk dat één van haar patronen in een stofje is dat ik ook heb!
Maar zoveel heb ik nou ook weer niet om deze quilt te maken. Niet dat ik dat ooit zou doen, in dezelfde stoffen als voorgeschreven. Daar ben ik toch veel te eigenwijs voor, haha.
In mijn vorige bericht vertelde ik over de blokken die ik lekker verkeerd om had genaaid. Nu zitten ze goed en ik heb meteen de rest van de lichte stroken genaaid.
Zo ziet dat er bij elkaar gelegd uit.
Wordt leuk!
Nog even laten zien wat ik van kleurenmix.nl gekregen heb (bij mijn bestelling die ik gewoon betaald heb natuurlijk!)
Dit zijn de kam snaps in maat 16 en hieronder in maat 20. 
Het fotografeert natuulijk helemaal ruk, al die plastic zakjes, maar ik durf de snaps er niet uit te halen. Straks weet ik niet meer wat bij wat hoort. Dus sorry hiervoor.
Hieronder weer een oud bericht enik heb geen idee waarom het zo heet...

*********************************************************************************

Think positive! (19-01-2012)

Normaal geef ik natuurlijk zelf de workshops bij Los Naaimachines, maar deze zondag ga ik met mijn collega's naar Den Haag om zelf een workshop mee te maken. Ze hebben ook een blog: www.gietatenberge.blogspot.com.
Leuk hoor, het zijn klanten uit de winkel die workshops geven waarin je een etagère maakt met oud servies. Deze foto kregen we om ons lekker te maken:
Ziet heel leuk uit. Ik heb nog geen idee wat voor stijl het gaat worden, maar dat zien we zondag wel.
Aangezien de dames deze workshop voor ons wilden geven, wilden wij hen ook wat geven. Nou hoop ik dat ze dit bericht even niet gaan lezen want dan is de verrassing eraf! Ik heb twee leuke zakjes gemaakt en daar komen lekkere chocolaatjes in. Het zakje moest natuurlijk op het servies en op naaien slaan.
Eerst een patroontje van een kopje gezocht en daarop een leuke tekst gemaakt die weer sloeg op het plezier dat ze ook in het naaien hebben.

Toen ik het eerste zakje ging maken, ging er van alles verkeerd. Draden bleven breken, spoel helemaal in de soep en nog meer ellende. Ik had moeten weten dat dit een teken is van de naaigoden: Ophouden en kijken of je wel goed bezig bent.
Maar ik ben eigenwijs en ging stug door. Blijkt dus achteraf dat het patroon op de verkeerde plaats zit...
Maar dat gaf me wel de mogelijkheid om met die mislukking te spelen.

Met mijn rondsnijmesje eerst het kopje uitgesneden. Wat gaat dat makkelijk en netjes!
Toen bedacht ik me dat ik al tijden een dingetje heb om in een rondje te naaien. Het is een setje van Husqvarna en bestaat uit een doorstikliniaal en een dikke punaise op een stuk piepschuim.
Die punaise druk je van achter in je werk.
Als je goed kijkt zie je 'm eruit steken aan de voorkant. Best scherp, vandaar dat piepschuim :( Ja ik prikte natuurlijk in mijn vinger.
Dan schuif je de liniaal achter in de naaivoethouder. Daar zit meestal een gat. In de liniaal zit een gaatje dat precies over de punaise heen gaat. Schroefje op naaivoethouder pas aandraaien als je op de goede plek staat.
















Dan zoek je een leuk patroontje op je machine en dat naai je dan in het rond.
Als je dan klaar bent kun je zo iets krijgen. Suppertuttig maar heel leuk om te doen en ik zal er vast nog wel eens iets mee doen.
Ik heb wel zin in een chocolaatje...

dinsdag 19 januari 2016

Soms is een quilt maken heel saai!

Voor mijn gevoel heb ik de laatste tijd alleen maar HST (half square triangles) zitten maken. Nou is dat niet zo gek, want de herringbone quilt is alleen maar HST's aan elkaar gezet, maar let even op:
Deze foto  heb ik met Picmonkey een ijzig sfeertje gegeven, want ik kreeg er steeds meer genoeg van. Naaien, snijden strijken, weer snijden.
Het wordt wel heel mooi, gelukkig.
Vandaag begonnen met de  de volgende set blokken voor het Log Cabin Adventure, je raadt het al: In deze ronde zitten twintig (20) blokken en die hebben een hart van HST's.
Hier liggen ze klaar om gestreken en dan op maat gesneden te worden.
Over snijden gesproken, ik heb alle stroken voor deze blokken ook al gesneden!
Ik heb mezelf een rozet met een 10 voor geduld gegeven...
En toen wilde ik toch wel eens wat in elkaar zetten. Om vervolgens alle twintig delen 3 op m'n gemak verkeerd om te naaien...
Toen ik daar achter kwam heb ik heel even tot twintig moeten tellen, een grote kop koffie gedronken met een stuk lekkere chocola (bedankt lieve Marike) en toen was ik weer een beetje gekalmeerd. Wat een gezeik!
En wat is dan het blokje van de dag bij 365 challenge? Natuurlijk, een HST!
Ik ga naar huis, lekker haken.
Dit zijn de kleuren voor de Lossen & Vasten CAL via Facebook.
Lieve zachte kleurtjes die ik nog in huis had. Ja, mijn lieve moesje zei niet voor niets dat de beste raad voorraad is!
Dit wordt een zachte omslagdoek naar een patroon van Ravelry.com. het is niet dezelfde kleur als de CAL wol, maar inderdaad hij lijkt er wel een beetje op.
Morgen maar de schade maar eens herstellen van die stomme fout.

vrijdag 15 januari 2016

Kam snaps, weer wat nieuws.

Helemaal niet nieuw, maar voor mij wel. Ik had er wel eens iets over gehoord maar ik werk met leer en metaal en dan ga je toch geen plastic drukkers gebruiken.
Ik geloof daar nog steeds in, maar bij de ontwerpen van The Bean Stitch staat het gewoon leuker om er een gekleurde drukker in te knallen. Ik heb zelf nog geen voorbeelden omdat ik ze vandaag pas besteld heb...
Ik heb wel wat gemaakt waar ze in kunnen:
Dat paarse dingetje rechts is een soort cadeauverpakking waar in de zijkant snaps komen. Ik zal nog een andere keer duidelijker zijn. Als ik de snaps echt heb. Dat schoteltje heb ik trouwens beplakt met magneten en nu blijven die spelden liggen! Handig weer, want je hebt nooit genoeg speldenkussens.
Bij Los Naaimachines hadden ze wel een speciaal dingetje om de snaps vast te maken. Nu hoef ik niet apart zo'n tang te kopen. Het kan met mijn Prym tang, fijn!
Vandaag lekker netjes bezig geweest en de bak met borduurringen opgeruimd.
Dit is de situatie voor de opruiming. Een chaos waarin ik vaak niet goed kon vinden wat ik nodig had of maar één helft van het geheel.
Mijn Brother ringen heb ik aan het rek gehangen van mijn Brother VR. Die hele kleine ringetjes hangen aan de andere kant. Die gebruik ik zo weinig.
Gevalletje goed idee: Ik houd de ringen bij elkaar met een klem. Zo blijven ze als set bij elkaar.
Kijk maar eens hoe dat werkt! Ik ben helemaal blij en opgeruimd. Letterlijk en figuurlijk.
Deze twee schattige huisjes zwerven nu ook niet meer over de tafel. Met dubbelzijdig tape op de lade kast geplakt! Hoe leuk.
Dit setje stoffen tevoorschijn gehaald, daar wil ik binnenkort wat mee gaan doen. En anders kan ik er elke dag even naar kijken, het is zo lief.
Vanmiddag heel wat lapjes van mijn herringbone quilt uitgehaald. De spanning van vriend Bernina is zoals je boven kunt zien niet goed. Balen, want ik was zo lekker op gang.
Ik heb 6 randen van de 15 aan elkaar genaaid en ik denk alle vierkanten gesneden voor de rest. Lekker recht toe recht aan naaien is soms zo rustgevend. Volgende week maar weer eens iets moeilijks uitproberen.
En morgenochtend mag ik weer naar In de Emma voor een vervolg op het kleurige Log Cabin adventure. Zin in!

Insta is het nu

 Al heel lang heb ik hier niets meer gepost. De inspiratie om een heel verhaal te vertellen ontbreekt en het is best veel werk om een beetje...

populaire berichten