donderdag 7 januari 2016

TBT en hoe de dag toch nog goed kwam

Vanmorgen een slechte start van de dag op huidgebied. Wat heb ik dan een geluk dat ik naar mijn happy space kan gaan. Mijn paleisje, mijn Beatrix! Dat maakt mijn huid niet veel beter, maar wel hoe ik me voel. En ik had geen zin in moeilijk gedoe, gewoon lekker dingen maken. Dat doe ik dan door  met de machine te gaan borduren. Op een gegeven moment stonden zelfs twee machines tegelijk te draaien!
Vriend Brother  en Hus waren lekker bezig.
Alleen het patroon op vriend Hus was zo lelijk dat ik halverwege gestopt ben met borduren. Dat is nog nooit gebeurd, maar het was echt zooo lelijk!
Op de foto hierboven kun je zien dat het een gezellig klein quiltje moet worden met een koffiepot en kopje onder een bos bloemen. Zover zal het nooit komen.
Het quiltje op de VR is daarentegen superleuk gelukt.
Hij is heel klein, 18,5 x 13,5 cm. Zo schattig.

Gisteren ook lekker bezig geweest. Ooit bij Ikea een soort tafelloper gekocht. Nooit iets mee gedaan maar opeens ging bij mij het licht aan: Daar kan ik placemats van maken!
De loper in drieën geknipt er daar een leuk Urban Threads patroon op geborduurd. Zo heb ik geen kruimels meer op mijn Perzische tafelkleed.
Je ziet het niet op de foto, maar de tekst is licht aqua kleurig. Zo blij mee!
De Scandinavian Christmas Quilt gesandwiched (als je goed kijkt zie je de veiligheidsspelden zitten) en meegenomen naar huis om met de hand te quilten. Daar komt de laatste tijd weinig van. Ik heb er niet zo'n zin in. Nou ja, voor deze quilt maakt het niet zo uit. Deze heb ik zeker klaar voor kerst.
Deze is nog lang niet klaar, maar oh wat wordt hij mooi! Ik ben zo blij met de kleuren! In het echt zijn ze nog veel, veel mooier!

Nu maar weer een blokje van de 365 challenge downloaden en maken en dan is deze dag ook weer om. Al met al best een aardige dag...

Als Throw back Thursday een oud bericht over de naaivoeten voor vriend Hus, een labeldoekje en nog meer borduren.

*********************************************************************************

Naaivoeten van Husqvarna

Liet ik gisteren mijn rolzoomvoeten zien en toen maakte ik ook een foto van mijn bakje met naaivoeten voor vriend Hus. Heel onhandig zo'n bakje maar voorlopig weet ik niks beters. Toen leek het me wel leuk om ze allemaal neer te leggen om te zien wat ik nou eigenlijk heb. Krijg je dit...
En dan ook maar de rest op de foto.
Dit is een voet voor dubbel transport. Dat betekent dat de stof gelijkmatiger verplaatst wordt. Handig bij ruitstofjes als je de ruit wilt laten doorlopen.
Dit is geen naaivoet maar dit zijn speciale naalden, eigenlijk mesjes waarmee je in de stof snijdt en zo leuk effecten creëert.

Met deze voetjes kun je lontgaren borduren. Krijg je een heel leuk effect. Kan alleen met dit soort wol, helaas. Het is slecht verkrijgbaar en reteduur!

Met deze voeten heb ik nog niks gedaan, maar dat komt nog wel. Ik heb ze in Amerika gekocht samen met een paar bollen met lint. Binnenkort maar eens uitproberen.

Ik ben bezig geweest om een nieuwe kraamset te maken. En daarvoor moet je dingen uitproberen. Dit is een eerst opzetje met een schattig konijntje. Probleem is dat het nog een beetje te groot is en als ik het verklein het er niet mooier op wordt.Toch gelukt en toen op stofje geborduurd. Maar om nou te zeggen dat ik het leuk vind. Kon trouwens niet verder want ik had het badstof nog niet gewassen.
En als je dat niet van tevoren doet kun je verrast worden als de boel uit de wasmachine/droger komt.
Dan maar een labeldoekje maken met die mooie rode minkystof.  Dit is de voorkant of achterkant, kan ook.
En dit is de andere kant.
En nog veel meer mogelijkheden met andere stofjes. Voorlopig weer wat te doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Samen dingen doen is leuk!

Het roze tasje is af en ik geloof dat lieve Liek hem wel leuk vond. Het was een tasje dat we samen zagen in Elburg en dat niet te moeilijk ...

populaire berichten