vrijdag 30 oktober 2015

Linialen tic

Of is het linealen tic? Niet dus want er komt een rood slingertje onder, maar ik zou zweren dat het vroeger zo geschreven werd.
Maar het is wel zo dat ik een tic heb voor linialen. Tja, meten is weten, toch?

Gisteren zo'n leuke dag gehad met lieve Mariska op de CreaDoe! Ik heb me zo vermaakt en natuurlijk wat leuke dingetjes gescoord. Waaronder deze twee...
Een mooie lange van 18 x 3 inch, handig bij het recht snijden van de stofrand. En eentje van 4,5 x 4,5 inch. Handig als je met die maat blok werkt. Kun je er zo omheen snijden en wordt alles mooi strak.

Ik laat even zien wat ik nog meer gekocht heb en dan zal ik de titel van deze post uitleggen.
De middelste wordt een achterkant stofje en die andere twee vond ik gewoon mooi.
4 (!) charmpacks in de aanbieding gekocht. Die blauwe weer gewoon mooi en die andere vond ik wel bij die Candy passen.
Goals, goals je weet het, ooit wordt dit wat, haha.
Een setje applique naalden van Clover kan er ook nog wel bij. Die lapjes met harten zijn voor de Scandinavian Christmas Quilt. Dit is wat ik thuis lekker op de bank doe.
Alle spulletjes is een leuk koekblik. En als ik geen zin in harten appliceren heb ga ik haken:
Kijk, lieve Pien, het wordt al wat!

Nu gaan we kijken naar mijn linialen tic:
Aan weerszijden van mijn geweldige snijtafel heb ik beugels van Ikea zitten. Van lieve Angelique heb ik handige haken gekregen om al mijn linialen aan te hangen.
Kijk en huiver:
Oké, closer up:
Die metalen gebruik ik voor leer. 
Ik heb ze van Omnigrid in alle maten, in centimeters en inches.En dit is de andere kant.
Aan deze kant hangen de speciale linialen, die ik wat minder vaak gebruik, maar je weet maar nooit!
En in dit rotzooi bakje liggen er ook nog een paar. Add a quarter en add a eighth zijn handig bij paper piecing. 
Ik heb ze niet geteld maar het zijn er best veel. Toch gebruik ik ze bijna allemaal. Ik hou er gewoon van! Oftewel een tic.

Hier hou ik ook van: twee lieve boeken voor handborduren van mijn lieve moesje. Ik ga er vast nooit iets mee doen, maar ik vind ze wel passen in mijn paleisje.
Ik ga mijn nieuwe linialen ophangen en dan naar huis. Er moet versierd worden voor Halloween.

maandag 26 oktober 2015

De zak van Sinterklaas!

Afgelopen donderdag was lieve Marina er weer (en maandag komt ze weer!) om verder te werken aan haar kleding voor haar toppers. Zo gezellig!
Ik had besloten om bakjes te naaien om losse draadjes in te gooien. Gewoon begonnen, niks gemeten beetje gegokt en wat krijg je dan??
De binnenkant is dat leuke tafelzeil van de tasjes en de buitenkant is een geldzakje (zie ooit een post hierover). Het is veel te hoog en te smal van onderen. Die kruidnoten was een idee van Marina...
Dus nog een keer geprobeerd. Deze keer niet zo hoog maar wel hetzelfde van onderen waardoor deze ook niet stabiel bleef staan en steeds omlazerde! Drie keer is scheepsrecht en eindelijk is het gelukt een bakje te maken dat niet te hoog is en niet omvalt. Wat een prestatie, haha.Het is de middelste.
Handig tipje: als je dat tafelzeil naait glijdt je normale voet niet zo lekker. Stukje glad plakband eronder en gaan als de brandweer! Maar alleen dat matte spul dat zo makkelijk scheurt.
 Op de achtergrond bij Marina kun je trouwens mijn Pervalong quilt zien die nu helemaal in elkaar zit. Wat is hij mooi hè? 
Ik heb al een leuk stofje voor de achtergrond gevonden ook!
Kan ik me nu druk gaan maken hoe ik dit in hemelsnaam ga quilten.

 Thuis op de bank ben ik weer helemaal gelukkig, Ik ben vrijdag met lieve Pien naar Echtstudio geweest om wolletjes te halen voor haar dekentje. Dat heb ik ooit beloofd voor haar te maken  en aangezien ik even niks te haken had, was dit een kans.
Dit was het laatste wat ik gehaakt heb. Een gedeeltelijke Sophies Universe in donkerpaars. Nu tijd voor weer wat kleur en een dikkere naald.
Mooie kleurtjes!
Ze koos voor een patroon dat ik al eens eerder heb gemaakt, een CAL uit 2013 of 2014. Heerlijk om te doen!
Ook wolletjes voor mezelf gekocht om toch maar eens een omslagdoek te maken. Bedankt lieve Wilma voor het patroon.
Heerlijk zachte Drops Alpaca mix garen. Hij wordt mooi lichtbruin met een jeansblauwe rand. Het is een hele andere manier van haken, ook weer leuk! Wel weer met een heel klein naaldje...


maandag 19 oktober 2015

Twee heel verschillende quilts bijna klaar.

Vandaag aan twee heel verschillende quilts bezig geweest. Eerst de quilt die ik met de hand in elkaar zet. Deze quilt is in hele traditionele warme kleuren en het geheel ziet er heel lief en gezellig uit.
De blokjes heb ik op een molton luier uitgespreid zodat ik hem mee naar huis kan nemen en dan lekker op de bank alles aan elkaar kan zetten.
Opgerold staat netjes. Met de andere lapjes erbij voor de randen eromheen.
Al met al een mooie warme quilt, niet erg groot maar groot genoeg om het net niet zat te worden van het in elkaar zetten van de hexagons!
Ik heb er zelfs nog eentje over.Deze klopte qua kleur toch al niet erg...

Toen alles klaar was voor vervoer naar huis heb ik de blokken van de buitenste rand van de Pervalong genaaid. Alleen maar grijs en zwart, saai!
Maar het eindresultaat is fantastisch. Dit is echt een van de leukste quilts die ik ooit gemaakt heb. Ik denk dat ik hem gewoon nog een keer maak! Maar dan ik andere kleuren.
Gelukkig genoeg stof om om te boorden met zwart. De buitenste blokken zijn 6,5 inch, makkelijk te snijden met een liniaal op maat. Zo fijn als je goede spullen hebt!
Lieve Angelique had voor mij uit Amerika wat meegenomen dat er op het plaatje heel anders uitzag als we het toch over spullen hebben...
Ik dacht dat het tape was dat je op de tafel langs de rand kunt plakken, maar het is daar ietsie te kort voor en het plakt aan beide zijden! Nog maar eens goed over nadenken waar dit nou handig voor zou kunnen zijn???

zaterdag 17 oktober 2015

Zelfs de achterkant is gaaf!

Gisteren heerlijk samen met lieve Angelique geknutseld. We hebben voor ons gevoel niet veel gedaan want we begonnen pas laat doordat er allemaal lieve mensen langs kwamen. De liefste daarvan is toch mijn eigen man die zomaar met een mooie bos bloemen aankwam!
Omdat ik nu heel veel in mijn paleisje zit vond hij dat het daar ook gezellig moet zijn met bloemen, hoe lief is dat?!

Toen we dan eindelijk op gang waren hebben we erg moeten lachen om elkaar, want het wilde niet zo erg. Ik was bezig met lapjes snijden voor de laatste ronde van de pervalong. En het was maar heel erg de vraag of ik stof genoeg zou hebben. Dat is niet echt lekker snijden.
Het midden en de eerste rand zitten in en aan elkaar en het ziet er zelfs aan de achterkant superleuk uit.
Dit is het midden.
Hier zit de eerste rand eromheen.
En dit is de achterkant. De papiertjes van het midden heb ik er al af gehaald, dat maakt het nog mooier na het strijken. En wat scheelt het als je strijkspray gebruikt! Daar wordt het echt mooi glad van.
Nu mag ik de buitenste rand nog in elkaar gaan zetten. Duimen dat ik niet te zeikerig heb gesneden anders kan ik weer naar Het Quilterspalet voor meer stof. Op zich geen straf...

woensdag 14 oktober 2015

Ingewikkeld, maar zo leuk!

Vandaag mijn huiswerk gemaakt voor het Logcabin avontuur. Deze keer mocht ik acht blokken maken die rond het midden komen. Het is dus een Logcabin trip around the world adventure.
Leuke naam, maar je moet gewoon goed opletten wat je doet! Er zitten stroken in die bestaan uit twee kleuren. Je legt dan een vierkantje op het uiteinde van een ander strookje. Dan naai je diagonaal over de lapjes heen en snijd het driehoekje eraf.
In de les vertelde de juf dat je een iets krappere naad moet naaien zodat de stof mooi om het stiksel heenvalt.  Ik heb dat soms iets te enthousiast gedaan waardoor de strookjes een beetje krom eruit zagen. Maar in het geheel zie je er niks meer van!
Mooi toch?! Volgende keer leren we een blok dat in de hoeken komt. Ik ben benieuwd.

Ook nog even bezig geweest met mijn Pervalong. Dat is ook heel ingewikkeld want daarvoor moet je omgekeerd denken.
Met dat foundation piecing moet je andersom denken en nu bij het uitleggen moest ik weer andersom denken. Zo lastig voor een toch al behoorlijk warhoofd als ik.

Maar ik ben net zo lang doorgegaan tot dat het leek op het voorbeeld..
Nu kan ik het aan elkaar gaan zetten en dan lapjes snijden voor de randen.
Poepoe, ik ga naar huis op de bank zitten. Mijn hoofd tolt ervan.

maandag 12 oktober 2015

Snijden en naaien

De afgelopen dagen heb ik niet zo veel anders gedaan dan stroken snijden en deze stroken verknipt weer aan elkaar naaien.
Voor de Pervalong heb ik alle papiertjes van het binnenste deel met lapjes 'bekleed'. Dat geeft dan deze puinhoop...
Maar als je per lapje/papiertje kijkt is het best goed te snappen.
Zo ziet het er aan de voorkant uit:
en zo aan de achterkant:
Als ik alles nou netjes op maat heb gesneden heb ik allemaal mooie nette lapjes die ik makkelijk aan elkaar kan zetten!
Ik ben superblij met deze kleurcombinatie.
Deze lapjes komen in de twee randen om het midden.
Vooral veel zwart, heel mooi met dat roze.
Handig hè, de spelden met nummetjes. Zo houd ik de boel een beetje uit elkaar. Niet zelf verzonnen, maar beter goed gejat dan slecht verzonnen :)

Afgelopen zaterdag hebben het tweede blok gemaakt bij de cursus Log cabin avontuur. Dat blok wordt heel leuk met een rand van HST (half sqare triangles) Ik weet hier nog steeds geen goed Nederlands woord voor. Ik zal het eens aan de juf vragen.
Deze zaterdagochtend had ik een beetje een slecht hoofd want de avond ervoor was het heel gezellig met mijn lieve borrelbitches. Zo fijn om weer bij elkaar te zijn!

Vandaag meteen begonnen met snijden voor het nieuwe blok waar ik er nu acht van moet maken.
Zie je de geel/groene HST? Nu mag ik ze allemaal nog op maat gaan snijden. Verder ziet het er wel behoorlijk roze uit deze ronde...

Ook nog even een handig tasje gemaakt voor alle losse spulletjes die ik meeneem naar de cursus. Gemaakt van tafelzeil dus lekker niet gevoerd.
En alles past erin, wat een opluchting. (nu mis ik een emoticon die sarcasme uitdrukt).
Ik ga er nog meer maken met dit zeil, het is te leuk om niet te gebruiken. Ik ga allemaal verschillende maten uitproberen. Zin in!

woensdag 7 oktober 2015

Lekker geshopt en ernstige twijfels

Gisteren ben ik naar Den Haag gereden om stof te kopen voor de Pervalong quilt. Ik heb al eerder bij het Quilterspalet dingen online gekocht, maar ik wilde de kleuren voor deze quilt in het echt zien.
Ik denk dat deze combi een hele aparte quilt wordt.

Heerlijk lopen neuzen in de winkel en nog meer moois gevonden (uiteraard!)
Dit is een pakketje met heerlijk zachte flanel. En de kleuren zijn in het echt nog veel mooier. Ik denk dat dit een lekker zacht kussen wordt.
Meteen ook maar stof meegenomen voor een quilt die ik al jaren mooi vind. Een hele simpele chevron in wit en grijs.
Een heel leuk pakketje met 2,5 inch vierkantjes. Daar ga ik een heel leuk ding mee doen. In plaats van een quilt ga ik één blok over een canvas trekken en dan aan de muur hangen. Binnenkort in dit theater!
Drie klosjes Aurifil: die groene zal ik wel eens gebruiken voor wat kerstigs, die bruine is eindelijk de goede kleur voor m'n Scandinavian Christmas quilt. Ik had dus al verschillende bruinen besteld maar telkens was het niet de juiste kleur om te appliceren. En die roze kan ik gebruiken om de Pervalong door te quilten (ja, met de hand!).
En ook nog een hele fijne (letterlijk) friction pen. Hij is net zo dun als een vulpotlood, zo fijn.

En dan zal ik mijn ernstige twijfels met jullie delen: Ik was van plan om mijn tutorials op YouTube te zetten. En daar heb ik vandaag weer voor geoefend. Ik heb een handig design board gemaakt zoals bedacht door Lori Holt en net gedaan alsof ik het voor een camera deed.
Ik geloof niet dat ik  geschikt voor ben om voor de camera te staan. Ik vind het moeilijk om in de camera te praten als ik sowieso weet wat ik moet zeggen! Dus nog maar even wachten op een bewegende Iyv, haha.
Die borden zijn trouwens wel aardig gelukt en superhandig.

dinsdag 6 oktober 2015

In de voorbereiding voor wat nieuws.

Ik ga nog niet vertellen wat het is maar ik hoop dat het een beetje leuk wordt. Binnenkort meer.
Nu vertellen over gisteren. Toen was lieve Marina bij me in mijn paleisje. Zij mag leren jasjes maken voor een mannenzanggroep die heel populair is in de regio. Beter gezegd het zijn drie mannen die leuke meezingers zingen en overal een feestje bouwen. Ze willen dus leren jasjes met van alles erop en eraan. En lieve Marina denkt dat ik haar daar bij kan helpen...
Het was heel gezellig en ik heb ook nog wat gedaan. Ik heb een paar fourpatches genaaid.
 En daar vervolgens disappearing fourpatches mee gemaakt. Wordt misschien wel een turorial.
In dat geval ga ik deze niet gebruiken want de middelste stroken zijn niet smal genoeg gesneden waardoor het blok 4 fourpatches aan elkaar lijkt te zijn
Wel een leuke kleurcombinatie geworden, dat geel met groen. Dus uiteindelijk een goede oefening om beter te worden met kleuren. Ook niet onbelangrijk als je een leuke quilt wilt maken.

Ook aan de gang geweest met ninepatches:
Dit blok was uitgangspunt en toen heb ik dat gewoon horizontaal en verticaal door de midden gesneden.
Moet je kijken hoeveel variaties je dan krijgt als je gaat draaien met de nieuwe blokjes!
 Middelste rode blok naar buiten gedraaid.
 Toen alle blokjes een kwart slag met de klok mee gedraaid.
 Het middelste rode blok nu doormidden aan de buitenkant
Tenslotte deze, ik weet niet meer hoe ik dit voor elkaar gekregen heb maar het ziet er leuk uit!

Zo ben je toch lekker een dagje bezig. Ik kan het je aanbevelen.

Insta is het nu

 Al heel lang heb ik hier niets meer gepost. De inspiratie om een heel verhaal te vertellen ontbreekt en het is best veel werk om een beetje...

populaire berichten