donderdag 9 juli 2015

Christmas in July

In Amerika is het een goede gewoonte om in juli al te gaan nadenken over kerst. Veel kerststofjes zijn in de aanbieding en kerstquilts worden aangeboden. Wel zo handig om nu al te beginnen zodat je met kerst klaar bent. Vorig jaar heb ik via Facebook een mooi pakket gekocht voor een Scandinavian Christmas Quilt van Lynette Anderson.
Omdat ik het goed wil doen heb ik de beschrijving gelezen (!) en de stofjes voorgewassen.
Mooie rode lapjes en zelfs een stukje vilt


  
En ook mooie neutrale stofjes. En drie vreemde eenden in de bijt...

Het is een prachtige 'naïeve quilt met 4 blokken en daartussen en omheen churn dash blokken en hartblokken.
Elk blok zit netjes in zakjes met daarbij de beschrijving en plaatsing van lapjes en borduursels.
Het is voornamelijk appliceren en borduren met de hand. Mooi werkje voor op de bank als ik klaar ben met haken. Haha, alsof ik dat ooit ben.

Hoewel ik deze week wel het dekentje voor mijn lieve, lieve moesje heb afgemaakt. Hij past precies en ze heeft er al heerlijk onder liggen slapen. Ik ben zooooo dankbaar dat ik dat voor haar mocht maken!
 Omdat deze klaar is heb ik meer tijd voor Sophies' Universe en CAL 2015.

Kijk ff mee hoe ver ik ben.
Dit is Sophie van Dedri die een virtuoos haakster is Het is gewoon een avontuur om dit te haken. Het is met Catania en dat haakt zo fijn. Zelfs in de hitte kon ik nog doorgaan met haken.
Elke vrijdag krijg ik via Facebook een nieuw randje (of twee) om de CAL 2015 verder te haken. Deze deken is gehaakt in de kleuren van Sophie, zo vrolijk! Dit is Stylecraft, een acryl garen. Onmogelijk mee te haken in de warmte, maar bij andere weersomstandigheden een heel fijn garen in veel mooie kleuren.

Oudste dochter komt zo naar mijn paleisje. Andere meisjes vonden haar t-shirt bij haar sweet sixteen feest zo leuk. Of zij voor hen ook wat kon maken. Voor een taart doet dochterlief alles.
Gezellig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Samen dingen doen is leuk!

Het roze tasje is af en ik geloof dat lieve Liek hem wel leuk vond. Het was een tasje dat we samen zagen in Elburg en dat niet te moeilijk ...

populaire berichten