donderdag 21 augustus 2014

Moederhart weer gerust

Gelukkig, oudste dochter is weer thuis! Ze is een week in Italiƫ geweest bij een vriendin die met haar ouders, die weer vrienden van hubby en mij zijn, op de camping stond aan het Gardameer.
Helemaal alleen is ze heen en teruggevlogen. Geen moment heb ik me zorgen gemaakt, maar je denkt er toch vaak aan. Gisteravond viel er een last van mijn schouders toen ik haar weer mocht omhelzen. Ik moet inmiddels op mijn tenen gaan staan, want ze is me allang boven het hoofd gegroeid! Wat moet dat worden, ze is nog maar 15! En vanavond komt dat lieve kind alweer mijn paleis stofzuigen, jippie!

In mijn paleis ben ik lekker bezig geweest de afgelopen dagen. Dinsdag kwam lieve Angelique bij me knutselen. Nou daar kwam niet zo veel van, we waren meer aan het kletsen over wat er allemaal toch zo leuk is aan stofjes, leer en alles wat je daarvan kunt maken. Heel gezellig en ook inspirerend!

De kopjesquilt zit bijna helemaal in elkaar. Nu nog een rand met schuine hoeken eromheen.
Plaatje uit een boek van Karin Pieterse
Dan quilten, bies erom, naam geven en klaar. Hoeft niet zo snel als dit nu klinkt, ik heb geen haast want ik weet nog niet wat ik hierna ga maken.


Ben daarom maar begonnen met mijn scraps (quilters woord voor restjes) aan het uitzoeken. Maar hoe begin je daarmee? Op vorm, maat , kleur?
Best lastig.


In deze bak gooi ik kleine stukjes die ik ooit ga gebruiken in een scrapquilt van mini lapjes.
Ooit haha!


Dinsdag was eigenlijk een hele leuke dag want op die dag kwam ook mijn nieuwe vriendinnetje.
De Singer Featherweight die ik op Marktplaats heb gekocht. Ik zeg bewust vriendinnetje want het is me een pittig ding! En ze naait zo mooi. Helemaal blij mee. Het transport was niet helemaal lekker verlopen, ondanks de meters noppenfolie van de verkoper. De motor bleek afgebroken te zijn. Maar dat maakt haar niks uit, ze snort gewoon lekker verder!


Op de foto kun je eigenlijk niet zien hoe klein ze is: 32,5 cm breed, 17 cm diep en 22 cm hoog. Haha het is net een poppenmachine.

Mooie koffer erom

Ik ben er reuzeblij mee. En op Pinterest heb ik er nog veel meer gevonden in allerlei kleuren, zo leuk!
Trouwens een geweldig medium voor inspiratie en afkijkmogelijkheden. Dat klinkt niet aardig maar moet je dan telkens opnieuw het wiel uitvinden? En uiteindelijk geef je als je een beetje creatief bent toch je eigen draai aan een ontwerp.
Gebruiksaanwijzing en doosje met accessoires
Ik heb wel de boel weer helemaal moeten reorganiseren voor zo'n klein machientje. Gelukkig heb ik ruimte zat!


Jongste dochter heeft bedacht dat ze heel veel kussens op haar bed wil. Dus ze dook in mijn voorraadkamer en vond stofjes die wel passen in haar kamertje. Dit is het voorlopig geworden/moet het gaan worden. Lekker zachte fleece met een gerimpelde rand van beige met witte hartjes. Dat is niet te moeilijk.
Leuk als tussendoor klusje.
Dan nu maar verder met de kopjesquilt en voor de Amsterdamse markt nog wat sleutelhangers en portemonnees maken in bruin en zwart leer. Zo hebben die mannen ook wat te kiezen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Samen dingen doen is leuk!

Het roze tasje is af en ik geloof dat lieve Liek hem wel leuk vond. Het was een tasje dat we samen zagen in Elburg en dat niet te moeilijk ...

populaire berichten