dinsdag 21 februari 2017

Zou dit dan de oplossing zijn?

Zo nu en dan vertel ik dat mijn huid niet zo meewerkt als ik wel zou willen. Mijn hele leven ben ik al op zoek naar de oplossing voor dit probleem. Ik weet dat die stomme overgang nu niet helpt en ik weet zeker dat stress ook geen hulp is, maar ik geloof erg in het zelfhelend vermogen van mijn lijf dus er moest nog iets zijn.
Vorige week is mijn bloed getest op voedselallergieën en daar kwam dus gluten van graten, zonnebloempitten en EIEREN!!
Nou houd ik heel erg van eieren, dus dat was wel ff slikken. Die granen zijn heel goed te vervangen en die zonnebloempitten ook, maar eieren...
Dus vanaf gisteren ga ik heel goed etiketten lezen, nog beter dan ik al deed en dan maar hopen dat mijn armen er snel weer wat beter uitzien en wat fijner aanvoelen. 
Zo, nu weer over wat het leven wel leuk maakt: creëren!!
De achterkant van de grote Log Cabin is klaar. Hij ligt gestreken te wachten tot ik voldoende zin kan opbrengen om dat grote lel te gaan sandwichen. Ik wil het eigenlijk deze week nog doen...

Voor de 365 quilt challenge heb ik twee mooie hoekblokken gemaakt. 
Heel fijn om te doen en het resultaat is echt heel strak. Kijk, ook van dichtbij:
Gisteren heb ik zitten spelen met krimpplastic.
Met de scan 'n cut labeltjes uitgesneden en geschreven met hetzelfde fijne apparaat die er zo uitzien:
Die gaan in de oven en worden dan kleiner en keihard, hoop ik. Het lijkt me leuk om ze aan mijn Call the Midwife dekentjes te naaien. 
Ik heb het spul nog nooit gebruikt en heb dus geen idee hoe het uit de oven komt. Dat ga ik vanavond uitproberen. Dit is het:
Dus morgen of overmorgen resultaat, tenzij het volledig mislukt. Dan geen foto's...

zaterdag 18 februari 2017

What goes around, comes around

Deze week was een gezellige week: Maandag een nutteloze rit naar Amersfoort met lieve Ilse. Maar wel lekker koffie gedronken samen. Twee keer haakles gegeven en in de beginnersgroep zitten echte talenten, zo leuk om te zien! Donderdag heerlijk gegeten met lieve vriendinnen die ik al van de middelbare school ken. Gisteren met mijn lieve bitches een high tea genoten en vanmorgen met lieve Maris naar de lapjesmarkt in Utrecht (lekker bakkie!).
Heel fijn om omringt te zijn door zo veel liefde. Iedereen leeft met me mee, aangezien mijn huid nog steeds niet veel beter wordt. Op donderdag hebben mijn vriendinnen me op een hele lieve manier enigszins overtuigd dat ik toch maar eens naar de dokter mag gaan en dat wat je weggeeft ook weer terugkomt op de één of andere manier. Iets met lief zijn... Oké, ik geef me over, ik ga. Wordt vervolgd, ben ik bang...
Maar karma is al aan het werk. Ik mocht een buurvrouw van mijn lieve moesje blij maken met iets uit het huis van mijn lieve moesje en toen kreeg ik prachtige bloemen, een bak heerlijke erwtensoep en stoofpeertjes! Hoe lief is dat?!
Bedankt lieve Betty en heel veel zonneschijn gewenst.

Dan eindelijk maar eens laten zien wat ik dan op de lapjesmarkt gekocht heb:
Een fijn setje katoentjes om die hele grote Log Cabin af te maken.
De achterkant heb ik vanmiddag bijna afgemaakt, na heel lang en veel gereken:
Maar dan heb je ook wat!
Ik kan hem dus niet helemaal uit leggen, maar het idee lijkt me duidelijk. Hier komt nog een bies omheen van de stof met de roze sterretjes. Met de groen met bruine sterretjes ga ik de bies maken. Maar dat kan pas  nadat de quilt doorgequilt is. 25 maar komen we bij elkaar om te laten zien hoe de quilt er uitziet. Ik wil tegen die tijd wel een soort klaar zijn.
Mooi stevig meubelstofje dat het prachtig zal doen als voering in een te maken tas. Het kriebelt behoorlijk op het tassenmaakgebied.
Ook nog een grote lap met een linnenstructuur. Heel gaaf om te combineren met leer:
Bruin, stevig leer.
Iets dunner en soepeler leer.
Donkerblauw leer, ook heel mooi.
Oh ik heb weer zin en inspiratie, joepie!!!

vrijdag 10 februari 2017

Van je familie moet je het hebben, echt!!!

De afgelopen weken waren niet zo leuk, nadat een tante overleed en onze familie weer wat kleiner werd. Het heeft voordelen maar ook nadelen om zo'n grote familie te hebben...
Het verdriet over mijn lieve moesje kwam op volle sterkte terug en dus heb ik me ff rustig gehouden op de bank en in bed, thuis. Heel saai, maar ook noodzakelijk omdat mijn hoofd vol zat en mijn huid meteen reageerde en ik me bijna niet kon bewegen.
Maar genoeg geklaagd, doorgaan zou mijn lieve moesje zeggen!
Ik zal maar weer eens laten zien waar ik mee bezig ben geweest, uiteindelijk toch het uitgangspunt van mijn blog.
Bij 't Dreefhuys in België nieuwe linialen besteld. Ik heb gemerkt dat linialen van Creative Grids voor mij veel beter werken dan die van Omnigrid. Ik ga ze niet allemaal vervangen, dat zou een beetje gek zijn, maar met deze ben ik heel blij:
Ik heb een hele grote van 6 x 24 inch, een handige van 4,5 x 8,5 inch, één om blokken recht te maken van 6,5 x 6,5 inch en een kleintje van 3,5 x 3,5 inch.
Deze linialen hebben fijne dunne lijntjes,
en heel veel grip.
Maar ook weer niet te veel om niet te schuiven over de stof. kortom, voor mij ideaal. Dit bericht is niet gesponsord...
De 365 quilt challenge is natuurlijk al weer overnieuw begonnen maar ik zit inmiddels in september. Voor het eerst heb ik een blok weggegooid, het werd echt niks en ik vind het zo stom dat ik het ook niet overnieuw wilde maken.
Lijkt nergens op!!
Met lieve Petra heb ik een gezellig middag in Leiden gehad en daar heb je de winkel Meet & Make.
Daar wilde ik even neuzen en toen vond ik deze wax stof. Een beetje vettige stof die gebruikt wordt voor vooral wax coats, maar dus ook voor tassen. Ik ga er zeker een tas mee maken en waarschijnlijk ook een portemonnee.
Ik ben ook weer haakles aan het geven en dat is zo dankbaar. De cursisten zijn weer enthousiast en doen heel leuk mee. Deze heb al even geleden gemaakt maar nu pas in elkaar gezet. Was meer om garen op te maken en wat te doen te hebben dan dat ik het echt heel leuk vind. Maar zoals zo vaak: het maken is leuker dan het resultaat.
Vanmorgen ging ik met lieve Mariska stofjes kopen op de markt, maar we werden weer teleurgesteld. De kraam stond er niet! Dit is nu al de tweede keer en we gaan niet meer naar Waddinxveen. In plaats daarvan hebben we bedacht om naar de lapjesmarkt in Utrecht te gaan. Dit is al jaren een begrip op de zaterdagochtend. Ik heb er zin in!
Het is altijd leuk om met lieve Maris op pad te gaan want zij is zoooooo creatief! Net als de rest van haar familie. Zij hebben een superleuke webshop Gemaakt bij ons en omdat mijn zaakje is opgedoekt mag ik daar mijn spulletjes verkopen! Hoe lief is dat?! Dus houd mij en de webshop in de gaten!
Dit is ook weer niet gesponsord...

Insta is het nu

 Al heel lang heb ik hier niets meer gepost. De inspiratie om een heel verhaal te vertellen ontbreekt en het is best veel werk om een beetje...

populaire berichten