woensdag 30 november 2016

Kussens naaien met lieve Ilse.

Wat een leuke dag hebben lieve Ilse en ik vandaag gehad! Voor een rieten hangstoel die ooit van mij was maar bij Ilse veel beter uitkomt, hebben we vandaag samen kussens gemaakt.
Eén om op te zitten en eentje om lekker tegenaan te leunen.
Zo ziet hij eruit met een tijdelijk kussen:
Dat moet beter! Dus we tekenden een patroon en gingen knippen en naaien.
Goeie ouwe Bernina lockmachine had een beetje last van de kou en wilde eerst niet, maar na een paar minuutjes ging hij weer als een zonnetje.
Ilse in actie. En als je dan zo goed samenwerkt krijg je dit
De kleur is in het echt nog leuker, heel mooi. Samen waren we supertrots op het resultaat. Binnenkort vast een foto van de stoel in vol ornaat.

Daarna heb ik eindelijk het naaimapje van Cotton Way afgemaakt. Daar zit een met de hand geborduurde rand in en borduren met de hand doe ik thuis. Toen dat klaar was naaide ik deze rand in de Beatrix met de machine aan de gekleurde lapjes. Toen weer mee naar huis voor nog een stiksteekrandje en klaar. Niet! Ik had de rand verkeerd om genaaid dus uitgehaald en toen thuis weer stiksteekrandje geborduurd. Daarna weer terug naar de Beatrix en eindelijk in elkaar gezet...
Wel heel schattig geworden!
Dit is de binnenkant met dat mooie bijna doorzichtige vinyl (bedankt, Magda en Maris)
Hij gaat mee naar huis, denk ik. Of nog een paar keer heen en weer, hihi.

dinsdag 29 november 2016

Challenge gaat als een speer!

Ik ben de laatste dagen druk bezig om een mijn "achterstand" die ik heb opgelopen in de 365 quilt challenge in te lopen.
Dat lukt best lekker, ik ben nu al met 25 juli bezig met hele kleine half square triangles (soory, weet nog steeds geen goed Nederlands woord voor de tweekleurige blokjes).
De blokjes lijken steeds priegeliger te worden, dus ik ben voor vandaag wel weer klaar.
Ik kan wel heel erg genieten van prachtig stiksel. Dit is door vriend Juki gedaan.
Kijk toch hoe strak dit eruit ziet. Ik hou er zo van.

Haken, daar houd ik ook van. Vanmorgen mocht ik de één na laatste les geven aan mijn lieve dames.
We hebben een begin gemaakt met deze bloem. Hij lijkt makkelijk, maar valt in het echt best tegen. Je moet goed opletten waar je je naald insteekt en vooral (altijd!) tellen.
Ik weet zeker dat ze het thuis goed gaan doen.
Zoals in elk bericht ook vandaag weer een kerstversiering. Een hele stoere deze keer van Urban Threads, een site met alleen maar stoere en grappige borduurpatronen.

vrijdag 25 november 2016

Zoveel om dankbaar voor te zijn!

Gisteren was het in America Thanksgiving, een dag waarop iedereen bij zijn familie kalkoen gaat eten en dankbaar is voor alles wat ze het afgelopen jaar hebben ontvangen.
Ik vind dat een prachtig initiatief (hoewel het al even bestaat). Nu probeer ik elke dag dankbaar te zijn en niet eenmaal per jaar. Maar voor de gelegenheid wilde ik toch eens opschrijven waar ik dan zo dankbaar voor ben. Misschien kan ik je inspireren...

Op een heel basic level ben ik dankbaar voor de mooie Sew Sampler box van Fat Quarter shop van deze maand. Wat een feestje om die uit te pakken:
Twee charm packs Olive's flower market van Moda met bijpassend patroon. Een grote klos Aurifil garen, 3 pakjes machinenaaalden in maat 70, 80 en 90 en een mini snijmat van Lori Holt. Ik maak geen reclame voor al deze merken, zo heet het gewoon. Maar wat een leuke doos, deze maand, thanks Fat Quarter Shop!

Dankbaar ben ik ook dat ik zo lekker blokjes mag maken voor de 365 Quilt Challenge. Dat er een mevrouw 365 blokken en nog wat bonusblokken heeft ontworpen of opgezocht, hiervan een quilt heeft gemaakt, een website opgezet en dit allemaal gratis met de wereld heeft gedeeld. Hoe aardig is dat. Ze zal er wel wat aan verdienen, uiteindelijk, maar dat mag best.
Ik heb weer zo'n plezier ermee!
Ik zit al halverwege juli, dus ik loop lekker in haha.
Samen met mijn lieve dochter (Namasté kosmos) heb ik vorige week ook een blokje gemaakt. Blijkt nu dat ik die al lang gemaakt had. Alleen is die ik al gemaakt had veel mooier...
Kun je hem vinden? Hint, deze staat op z'n kop.

Waar ik verder nog dankbaar voor ben? Heel simpel, mijn mooie leven met  zoveel  lieve mensen om me heen die me altijd willen helpen. Die met me willen lachen en huilen, eten en drinken, haken, quilten en borduren. Zo veel liefde om me heen!
Dankbaar ben ik voor de kansen die ik krijg en de ruimte om mijn eigen keuzes te maken.
Natuurlijk zijn er dingen die ik graag anders zou zien, maar daar ben ik ook dankbaar voor want dat zijn kansen om te groeien.

Dankbaar ben ik ook voor Kerstmis, niet zozeer om het feest maar om de belofte van nieuw leven en omdat je er zoveel leuke dingen voor kunt maken.
Bedankt voor alles!💗💖💓

woensdag 23 november 2016

Nog zo'n grote quilt!

In mijn vorige post had ik het over mijn Log Cabin Adventure quilt die gigantische afmetingen heeft. Deze week heb ik eindelijk wat op EQ7 gerommeld om te zien hoeveel blokken ik eigenlijk nodig heb voor de achterkant. Ik ben bang dat ik er gewoon al te veel heb voorbereid! Van die conclusie werd ik een beetje boos en besloot om even aan wat anders te gaan werken.

De 365 quilt challenge is bijna klaar (31 december) maar ik ben nog maar in juli met mijn blokjes! Het laatste lichte blok voor de lichte rand heb ik gemaakt. Bijna een hele middag over gedaan en dan nog de puntjes eraf, snert!
Terwijl het wel een leuk blok was om te maken. Zie je hoeveel ik eraf gesneden heb om dat ding op maat te krijgen?
Zo ziet de quilt er nu uit, voordat er nog twee rijen van 6,5 inch blokken omheen komen. Dus deze wordt ook GROOT!
Linksonder zit het laatstgemaakte blok, Past mooi in het geheel.
Nu weer verder met kleine donkere blokjes. Ik heb bedacht als ik elke dag twee blokjes maak...
ik het nog niet red om op tijd klaar te zijn! Niet dat dat nou zo belangrijk is, het is mijn project en ik ga lekker op mijn eigen tempo door.

Het opruimen van mijn lieve moesjes' huis loopt gelukkig op z'n eind.
Het blijft een verschrikkelijke k..klus!
Dit kleed lag altijd in haar 'kaartenkamer': een slaapkamer met mijn oude bureau waaraan ze kaarten maakte. Nu ligt het bij mij en is mijn paleisje weer wat warmer geworden!
Dat opruimen heeft soms voordelen (heeeeel soms). Zo stonden er nog heel veel van mijn spullen op haar zolder. Die moesten daar natuurlijk af en toen kwam ik dit giga kussen tegen:
Het is echt heel groot, dat meetgeval is 46 cm lang! Op de zak staat 91 x 48 cm. Dochterlief wil het wel op haar bed en natuurlijk moet daar dan wel een leuke hoes omheen. Het eerste idee is om de hoes van allemaal verschillende lapjes met grappige teksten of  plaatjes te maken. Met de borduurmachine of de scan 'n cut alles kan, zo fijn! Wordt vervolgd.
Ik heb besloten om tot de kerstdagen in elke post een kerstding dat ik (ooit) gemaakt heb te laten zien. Gewoon om vast in de stemming te komen, want het is wel de leukste tijd van het jaar.


vrijdag 18 november 2016

Wat is die quilt gigantisch!

Deze week was onze lieve jongste dochter de hele week bij me in mijn paleis. Ze liep snuffelstage en wilde dat graag bij mij doen. Wat heeft ze het goed gedaan. Alles wat ik haar vroeg deed ze zonder gedoe, zo lief. Ze heeft genaaid, gesneden, gestreken, geborduurd, thee gezet, afgewassen, gestofzuigd en nog veel meer handige dingen. Ik hoop dat ze er wat van geleerd heeft.
Voor zichzelf heeft ze een t-shirt geborduurd. Het was een hele bevalling, hihi.
Geeft niks, het ging ook om het hele proces te leren. Haken vond ze ook best leuk om te doen.
En het was heel handig dat ze er was, want ik heb eindelijk die hele grote Log Cabin quilt bijna in z'n geheel gezien. Ze kon hem mooi even ophouden voor me.
Om aan te geven hoe groot hij is... zo stond ze erachter. Zo te zien niet echt blij...maar dat hoort bij het puber zijn.
Samen zijn we druk geweest met de achterkant van deze gigant. Eerst stofjes in vierkanten gesneden, 
op de lichte lapjes diagonale lijnen getrokken, twee lapjes op elkaar gelegd, genaaid aan beide zijden van de lijn,
de lapjes doorgesneden op de lijn en gestreken.
We hebben er inmiddels zo'n 75 genaaid. Ik ben bang dat dat nog lang niet genoeg is. Ik moet maar eens gaan rekenen.
Gerekend heb ik ook flink op een project voor manlief om te maken.
Ik heb heel veel Aurifil borduurgaren uit de erfenis en die zaten in plastic opbergdozen. Heel onhandig want je was de hele tijd die bakken aan het draaien om de juiste kleur te vinden.
Ik had nog een kastje met twee laden in de opslag staan.
Manlief heeft daarvoor dunne plankjes genomen en daar pluggen in geboord Na heel veel rekenen en uitmeten kan ik nu alle kleuren meteen zien als ik een lade opentrek. Het allermooiste is dat de klosjes precies zo in de lade staan als de kleurenkaart! 12 klosjes onder elkaar en 9 naast elkaar.
Voor de andere dochter hebben we samen nog een superleuk Harry Potter shirt gemaakt met de Scan 'n Cut.
Nog even een foto van het kussen dat ik bij de Workshop bij Wildschut Naaimachines heb gemaakt. Hoe leuk!?
Deze week was ik ook nog jarig en ik heb zin in weer een nieuw creatief jaar. Proost!



donderdag 10 november 2016

Geen throw back Thursday, veel te veel te vertellen!

Normaal zou ik op donderdag een TBT posten, maar zoals al vermeld in de titel van dit bericht, ik heb veel te veel te laten zien. Dit komt natuurlijk omdat ik al een tijdje niks gepost heb, waarvoor geen excuus. Ik kwam er gewoon niet aan toe of had geen zin, zo simpel is het.
Maar nu dan voor mijn avonturen en aanwinsten:
Met lieve Angelique naar Maastricht (!) gereden voor de quilt kampioenschappen, of zo iets. Wij gingen vooral voor de deelnemende winkels uit heel Europa. Al met al was het best leuk om rond te kijken en natuurlijk heb ik wat gescoord.
Deze liniaal wilde ik al heel lang. Hij is HEEL groot maar ook HEEL handig om strips te snijden
In Nederland kon ik hem niet vinden en uit Amerika laten komen kost een vermogen aan verzendkosten. Je begrijpt dat ik heel blij was met deze vangst.
 Ook handig is deze nieuwe Add-a-quarter liniaal. Twee stuks zelfs, een grote en een kleine. Nieuw is het feit dat één zijde van de liniaal afgevlakt is en je dus geen kaart of iets anders nodig hebt om de lijnen om te vouwen.
Ook fijn dat ik nu een langere heb, want die kleine was soms net te kort.
Met lieve Mariska mocht ik twee dagen lapjes verkopen op de Creadoe. Wat een feestje! Naast het verkopen, zat tijd gehad om lekker rond te neuzen. Wat vinyl gekocht om leuke kerstdingen te snijden op mijn Scan 'n Cut.  Maar uiteraard ook lapjes, haha.
Voor die hele GROTE Log cabin adventure quilt heb ik een begin gemaakt met lapjes voor de achterkant.
De quilt zelf kan ik niet laten zien, ik heb hem zelf nog niet eens af gezien. Hij is te groot om ergens op te hangen of overheen te draperen! Nu morgen nog op pad met lieve Mariska om nog wat leuke lapjes te kopen.
 In een vorig bericht heb ik verteld over de pompoen die ik voor Halloween ging borduren. Heel mooi geworden. Wat doet mijn Brother VR het toch fijn!
 En zo zie hij eruit  met een lichtje erin.
Halloween was een groot succes bij ons thuis. Ik heb negen placemats geborduurd (soory, geen foto), bekers beplakt met gekke teksten en halloween figuurtjes (sorry, weer niet), een slinger gemaakt voor aan de open haard (jawel),
En heel veel lekkere hapjes.
Ik heb nu superveel zin om voor Kerst ook van alles te gaan maken en mijn huis gezellig te maken. 

Bij Wildschut naaimachines heb ik een leuke workshop gevolgd om te borduren met de grote borduurring van 36 x 35 cm. Ook geleerd hoe je heel precies kunt positioneren. Heel handig. Er komt nog een foto van het kussen dat ik daar maakte, maar dit is er eentje die ik daarna in mijn paleisje heb geborduurd.
Leuk met chenille en applique technieken. 

Van lieve Joke van mijn quiltbee kreeg ik het patroon voor een kerstster om op de hand te maken.
Heel lief, want de papieren patroontjes zaten er ook al bij. Ik hoef maar 60 van die ruiten te knippen en naaien. Heerlijk werkje op de bank.
Zo, volgens mij ben ik weer een beetje bij met laten zien. Ik ben met nog meer bezig, uiteraard en ik ben van plan toch iets vaker van me te laten horen.


Insta is het nu

 Al heel lang heb ik hier niets meer gepost. De inspiratie om een heel verhaal te vertellen ontbreekt en het is best veel werk om een beetje...

populaire berichten