donderdag 23 juni 2016

TBT en een mooie doos.

In Amerika is het heel hot, een soort abonnement op een doos vol met daarin allerlei quilt hebbedingen waarvan de waarde hoger is dan het bedrag dat je er maandelijks voor betaalt.
En natuurlijk wil ik dat  ook! Maar welke doos kies je dan? Ik had werkelijk geen idee en heb dus op goed geluk die van The Fat Quarter Shop gekozen. 
 Zo komt de doos (of het doosje) aan. En dan begint het uitpakken. Heel leuk, behalve als je al op YouTube hebt gezien wat erin zit. Dit is namelijk de doos van de maand mei...
Ik heb nog gevraagd of ik de maand juni kon krijgen omdat het tenslotte al juni is maar daar kreeg ik zo'n vage reactie op dat ik het maar zo gelaten heb, haha gekke Amerikanen!
 Kijk ff mee: Een leuk quiltpatroon van Lori Holt, is altijd leuk, een pincet, knoopjes, 2 klosjes Aurifil, spoelhouders, en twee charm packs met kerststof van Riley Blake.
Schattig die kleine lapjes. Ga ik vast nog wel iets mee doen. Al met al best aardig, maar ik heb al gezien dat de doos van juni iets meer dingen bevat die ik nog niet heb.

Ik ben gisteren met een nieuwe quilt begonnen. Ik was het zo zat om blokken te maken voor een quilt die pas minstens volgend jaar klaar zal zijn (365 quilt challenge). Het idee voor deze quilt heb ik ergens gejat en er mijn eigen patroon van gemaakt. Lekker paper piecen dus ik geniet!
Ik had nog een leuk Jelly Roll liggen die perfect hiervoor blijkt te zijn. Achtergrondstofjes uitgezocht, tjonge wat ben ik weer voorbereid!
Zelfs stroken achtergrondstof gesneden, het moet niet gekker worden. Ik kan zo beginnen!
Binnenkort resultaat.

Zoals beloofd vandaag weer een throw back Thursday. Al weer vier jaar geleden, toen ik nog dacht dat mensen mijn leuks wel wilden kopen als ik op een markt stond... Haha echt niet! De quilt die daar hangt is één van de weinige dingen die ik ooit verkocht heb. En daar heb ik nog steeds een beetje spijt van...
*********************************************************************************
Zoek de verschillen (5 juni 2012)

Twee weken achter elkaar op een markt gestaan, daar leer je een hoop van. Belangrijkste is dat je niet naast een rommelmarkt gaat staan, want dan vindt iedereen je spullen erg leuk maar veel te duur!
Geeft niks, de reacties overal waren al erg leuk en wellicht een paar potentiële klanten.
Dit was in Noordwijk op het Vuurtorenplein.
Dit was in Aarlanderveen op het kerkplein.

Ja, misschien verkoop ik die quilt ook nog wel eens. Maar hij is ook meteen een mooie achtergrond.

Verder lekker aan het naaien geweest. Broek van naailes is klaar en helemaal naar mijn zin. Mooie schoentjes eronder gekocht en een leuk shirt. Voor de foto heb ik me niet echt opgedirkt, het gaat nu om de broek.
De schoenen kun je een beetje zien, heel leuk met strikken aan de achterkant en natuurlijk een mooie sleehak.

Nog een keer zoek de verschillen! Ik kreeg heel veel leuk reacties op het buideltje in Londenstof, dus heb ik er nog maar eentje gemaakt in Landkaarstof.
Natuurlijk ook weer verkrijgbaar in de webshop.



dinsdag 21 juni 2016

Hopeloos op de vierkante centimeter!

Ik zal het meteen maar zeggen, ik ben nogal lomp. Daar kan ik prima mee leven, het is alleen soms jammer als ik iets priegeligs wil maken.
Dit is een blok van de Splendid Sampler. Alleen maar borduren niks te patchen. Op de site kun je echter allerlei leuke uitvoeringen zien van andere quiltsters. Daar zag ik er eentje tussen
waarbij het bovenstaande dekentje met lapjes tot een quilt was gemaakt. Dat wilde ik ook wel eens proberen. Lang over nagedacht hoe ik dat moest gaan doen.
Eerst op freezerpaper overgetrokken en toen de lapjes erbij geknipt. Tot zover helemaal geen probleem voor mijn wat lompe vingers...
Ik had bedacht om de lapjes te appliceren en dan later het papier eruit te halen. Het was helaas voor mij niet te doen. Veel te klein en pielig, lapjes verkeerd om geknipt, randen die niet aansloten. Ik heb alles in de prullebak gekieperd en ben lekker gaan patchen met maten die beter bij mijn handen passen!
Dit blok bijvoorbeeld. Met vliesofix op elkaar gestreken en klaar om vastgezet te worden met de machine, dat heb ik ook al in tijden niet meer gedaan. Wordt vast leuk.
Deze zijn al leuk! Mijn Call the midwife dekentjes. Wat is dat een lekker werkje. Ik heb ze vanmorgen maar op de webshop gezet.
Samen met de mooie denim blauwe grote deken.
Nog even een detail:
Morgen een TBT!!

dinsdag 14 juni 2016

Leren tas voor zoonlief gemaakt

Een tijdje geleden kwam m'n zoon van 20 naar me toe met een foto van een leren tas. Dat vond hij toch zo'n mooie tas en of ik die niet kon maken voor hem.
In een vorig bericht kun je lezen hoe we leer gekocht hebben en nu kan ik laten zien wat het geworden is. Zoonlief is er helemaal blij mee. "Precies zoals ik hem wilde, mam! " Kijk, daar doe je het voor.
Ik geef toe, het is niet de beste foto, maar ik heb een tijdje geen berichten geplaatst en dus dacht ik er op dat moment niet aan om een goede foto te maken. Details heb ik wel.
Rits in de zijkant.
Ze lijken niet even groot maar geloof me, ze zijn hetzelfde.
Op de korte kant zit aan een kant een verborgen zakje voor zijn pasjes.
En in de bodem natuurlijk mooie pootjes.

En wat heb ik dan nog meer gedaan in de maand die ik "offline" was:
Heul veul blokjes genaaid voor de 365 challenge. Ik loop hopeloos achter maar daar krijg ik geen nachtmerries van, haha.

Inmiddels zitten ze aan elkaar en rond het midden vastgezet.
Ik hou mijn hart vast hoe groot dit ding gaat worden. Dit is na 4 maanden en nu komen er allemaal blokjes van 6" eromheen. En dan weer een ronde van kleine blokjes!!!

Het eerste blok van de Joys of Life is ook beborduurd. Ik heb er geloof ik een nieuwe hobby voor op de bank bij. Wat is dat heerlijk relaxed om te doen.
Ik ben ook al bezig met het volgende blok van mei. En volgende week ga ik weer gezellig patchen met de dames van m'n bee. Jaja, ik zit in een bee. Hoe leuk is dat? Het is in de Emma, quiltwinkel in de Emmastraat in Alphen en als ik dan ga hoop ik dat het pakket voor juni klaarligt.

In mijn paleis heb ik nieuwe verlichting! Heel fijn helder licht.
Het ziet er nog mooier uit ook!

Dan heb ik ook nog een hele stapel zakdoeken geborduurd voor een bruiloft. Het schijnt tegenwoordig erbij te horen, dat iedereen met zakdoekjes gaat zwaaien op een bepaald moment...
Ze mag er zelf nog even een boutje overheen halen.

Nu ga ik nog een paar blokjes maken om te borduren van de Splendid Sampler QAL. Niet voor vanavond op de bank, want dan ga ik met man en meiden naar Bruce Springsteen! Joehoe, ik heb er zin an!

Insta is het nu

 Al heel lang heb ik hier niets meer gepost. De inspiratie om een heel verhaal te vertellen ontbreekt en het is best veel werk om een beetje...

populaire berichten