maandag 29 februari 2016

Wat zal ik eerst doen? Showen dan maar:

Afgelopen zaterdag zijn we thuisgekomen uit Zwitserland na een heerlijk weekje in de sneeuw. Ik wist zeker dat ik de hele zondag in de Beatrix zou zitten, daar had in zo'n zin in!
Maar toen ik zondagmorgen uit bed kwam, wilde ik gewoon lekker op de bank haken. Omdat ik vorige week bij gebrek aan garen en een dikke duim daar helemaal niet aan toegekomen was heb ik me heerlijk vermaakt. Dexter op Netflix met nog zeker vijf seizoenen te gaan...

Maar nu is het maandag en zit ik lekker in m'n paleisje. Eerst wat administratie weggewerkt en nu dus helemaal klaar om lekker lapjes te gaan knippen en naaien. Ik ben best achter met de twee QAL's die ik volg.
De 365 challenge heb ik vanaf 20 februari niet meer kunnen maken.
En daar zijn ze nu bij het middenstuk aangekomen. Dat moet zo leuk zijn om te maken!

Maar dan is daar ook nog de Splendid Sampler:
Daar loop ik inmiddels drie blokken achter. Nou mag je dat zo niet noemen, je doet mee in je eigen tempo, het is geen wedstrijd. Is het ook niet, maar het is fijner als je een beetje bijblijft. Mijn Face Book tijdlijn staat vol met alleen maar afgemaakte blokken!

Oh, vergeet ik bijna mijn buit te laten zien. Voor mijn vakantie had ik een paar dingen besteld bij Nancy's Notions. Gewoon omdat ik er zin in had.
Wat je ziet is een geweldige schaar (ik had er nog niet zo veel), clips om over veiligheidsspelden te doen. Ik zag ze een keer in een video en heb ze besteld. Dan nog handige dingetjes om een spoel en bijpassend garen bij elkaar te houden. Ook een perfect seam guide voor nog meer accuratesse. En ten slotte een kwik klip om veiligheidsspelden makkelijker (lees minder gebroken nagels) in en uit quilt sandwiches te krijgen. Allemaal leuke hebbedingetjes die je in Nederland (nog) niet hebt. En als dank kreeg in van Nancy 1 (één) naaimchinenenaald  nr 80 en een vitamine pilletje. Bedankt, Nancy!

Bij Kleurenmix had ik nog wat kam snaps besteld en dan ook maar meteen een goede tang voor alle maten, want dat Prym setje kan alleen maar maat 20 aan, zo jammer!
Ook wat van die sleutelhanger clipsen (ik weet ff niet meer hoe je die noemt). En weer kreeg ik een zakje kam snaps en wat leuke bloemetjes gratis. . Bedankt Kleurenmix

In Chur ben ik in de Bernina winkel geweest. Ik mocht alleen rondkijken op voorwaarde dat we daarna naar de chocolaterie aan de overkant zouden gaan. Natuurlijk heb ik daar wat gevonden:
handige holding clips.
Gewoon goedkoper dan in Nederland! Dat is echt voor het eerst, haha. Bedankt Bernina.

Deze week zal ik een aparte blog maken over al deze leuke dingetjes en waar je ze voor kunt gebruiken. Altijd handig!

Mijn quilt die ik de saaie quilt noemde maar uiteindelijk helemaal niet saai bleek te zijn hangt mooi in Zwitserland.
Zoals je ziet, helemaal niet saai!
En dan ga ik nu eindelijk patchen...

donderdag 25 februari 2016

TBT en gekneusde rechterduim!

Gelukkig hadden we al behoorlijk wat geskied met z'n vieren, anders zou het wel heel jammer geweest zijn. Maar gistermiddag ben ik heel hard gevallen. Met de linkerstok ben ik op mijn rechterduim geklapt.
Veel pijn en de boel wordt langzaam maar zeker steeds dikker...
Ik kan niet veel doen, haken is een drama!
Vandaag gaan we dus maar lekker shoppen in Chur. Als ik het goed heb, is daar een hele mooie Bernina winkel.

TBT bericht deze week over een leuk project:

*********************************************************************************

Toeval bestaat niet! (25 augustus 2011)

Ik hou van lijstjes maken. Dat houdt me rustig in mijn hoofd en geeft me overzicht. Zo kan ik ook dingen beter onthouden.
Pas zat ik weer een lijstje te maken met dingen die ik nog eens wil maken. En bovenaan stond: Systeem voor machinenaalden. Dit betekent zo veel als een hoesje of mapje waarin al mijn machinenaalden kunnen. Tegenwoordig heb ik ze in een plastic doosje dat bijna uit elkaar valt.
Ben ik vorige week in de winkel (Los Naaimachines), vraagt mijn baas opeens of in een workshop wil voorbereiden waarin de dames een naaldenmapje maken!!!
Na me een slag in de rondte gezocht te hebben op internet, een boek besteld waar ik niks aan had, heb ik het gewoon maar geprobeerd. Ik had wel een voorbeeld, maar dat mocht niet uit elkaar...

Dit is het geworden:
De bovenkant, met een ouderwetse naaimachine. En zo ziet de binnenkant eruit:
Wel even kijken of al mijn naalden erin passen!

Meteen maar door met nog een workshop voorbereiding:
Cutwork techniek op vilt.
Dit is een work in progress, resultaat volgt.

dinsdag 23 februari 2016

Goed voorbereid, niet!

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik lekker in Zwitserland in ons appartement. Na twee dagen heerlijk weer is het vandaag een druilerige dag met motregen en laaghangende bewolking.
Tot zover het weerbericht...
Op vakantie neem ik meestal iets te haken mee aangezien ik geen naaimachine hier heb. Dat lijkt me net een stap te ver in mijn creatieve waanzin.
Dus via Facebook ingehaakt (woordspeling) met de mix & match CAL.
Thuis vast een stukje gehaakt om te zien of ik het garen wel leuk vond. Het is Soft fun Denim van Scheepjes.
Dat zag er best leuk uit dus de hele deken wordt één kleur.
Bij de Echtstudio een stuk of zes bollen gehaald zodat ik hier lekker kan haken.
Zo jammer dat ik er vanochtend achter kwam dat ik dus geen bolletjes in de koffer heb gestopt!

Gelukkig was lieve Ilse er afgelopen dagen, want zij ging vanmorgen naar huis en heeft eenboek voor me achter gelaten. Dat inmiddels uit is...






donderdag 18 februari 2016

TBT en sleutelhangers in de productie.

Het is gewoon een herrie in mijn fijne paleisje! Er staan twee Brother borduurmachines te ratelen. Ze zijn druk bezig met sleutelhangers borduren. Gisteravond een soort van opdracht gekregen hiervoor. Altijd leuk.
's avonds laat nog op internet zitten zoeken naar leuke patronen en die vond ik bij Buggalena.
Leuk geprijsd, met als gevolg dat ik nu een mooie collectie sleutelhangerpatronen heb.
Deze sleutelhangers heb ik op voorraad en in de webshop. Allemaal van echt leer met stoere drukkers en holnieten.
Deze geborduurde hangers zijn iets anders:
Hier mogen dan nog holnieten, drukkers of kam snaps in en een ring eraan.
Voor dochterlief de eerste gemaakt!
Ze is heel blij met de hanger en ook met het feit dat ze weer kan lachen zonder slotjes. Mooi hoor!
Dit is natuurlijk ook weer een leerproces. Hieronder zit ik iets te krap op de kant (links) van de lus.
En sommige skai is helemaal niet geschikt hiervoor:
Je kan er dwars doorheen kijken!
Maar al met al is het heel leuk om te doen en lekker snel resultaat.

Deze donderdag ook weer een post uit het verleden. Over paardenmeisjes, tassen maken en borduren. Alleen dat borduren doe ik nu nog regelmatig en gelukkig is jongste dochter niet meer zo van de knollen. En die tassen komen vanzelf wel weer eens...

********************************************************************************

Uithalen en opnieuw beginnen (9 augustus 2012)

Ik ben een tijdje lekker lui geweest en heb zowat niks gemaakt. Lekker naar pretparken geweest met de meiden en verder niet veel.
Deze week is onze jongste op paardenkamp waar ze ook haar verjaardag heeft gevierd. Helaas was het allemaal een beetje te veel voor haar en wilde ze 's avonds thuis slapen. Eigenlijk vond ik dat niet goed maar ze huilde zo hartverscheurend, dat ik haar toch maar ben gaan halen. De volgende ochtend heb ik haar weer weggebracht en ze beloofde dat ze de rest van de week daar zal blijven. Voorlopig hoor ik niks dus het zal wel goed gaan.
Op manege de Vosseburch zetten ze haar in het zonnetje vanwege haar verjaardag!

Deze week maar weer eens een tas in elkaar gezet. Beetje afgekeken van een tas van oudste dochter, maar verder helemaal origineel. Lekkere tas als je een weekendje weggaat! Uiteraard staat mijn nieuwe vriend op de website bij de tassen.





Zo ziet de binnenkant eruit en dit zijn de postzegels op de voorkant.

Voor lieve Lien een doekje geborduurd voor een nieuw neefje. Altijd leuk om even tussendoor te doen. Alleen moest ik het ding een paar keer uithalen en daar word je niet vrolijk van als je met een zaagsteek hebt zitten stikken...
Het volgende project is ook al weer in de maak. Een klein rugzakje in die patchwork stof. Anders kom ik daar ook niet meer vanaf...
En morgen komt lieve Christa met een idee voor een tas die ze heeft gezien. Of ik die ook in postzakstof kan maken. Leuk zulke opdrachten!

woensdag 17 februari 2016

Geleerd en toegepast

Vorige week heb ik de 'saaie' quilt met mijn kleine Brother doorgequilt met de boventransportvoet. Als bovendraad had ik een bijpassende kleur gebruikt. Staat leuk, want het mag best opvallen. Op een quiltcursus vorig jaar heb ik geleerd, als je de quilt in the ditch wilt doorquilten en het stiksel niet al te veel wilt laten opvallen (lange zin, hè) je transparant garen moet gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan met de Scandinavian Christmas Quilt:
Het was wel een beetje frommelen onder dat kleine machientje.
Nu is het even de vraag hoe ik hem ga binden. Ik heb nog wat rode lapjes over van de quilt. Als ik die aan elkaar zet, heb ik een leuke scrappy binding.

Ik ben begonnen met de Splendid Sampler en daarin mag je de hoekjes met vierkantjes afzetten. Normaal gesproken knipte ik allebei de driehoekjes aan de achterkant weg. Nu laat ik het lapje waarop genaaid wordt, zitten. Op die manier is je blokje altijd de juiste maat. (in een ideale wereld, natuurlijk)
Zo ziet het eruit als het vierkantje eraan genaaid is.
En nu is alleen het vierkantje weggeknipt. Handig en verstandig! En zo ziet het blok eruit.
Hier heb ik dit handigheidje trouwens  nog niet gebruikt.
Hieronder de quilt die al weken thuis onder de salontafel ligt te wachten om afgemaakt te worden.
Ik heb al wat hartjes in de buitenste rand gequilt.. De hele rand heb ik nu getekend met een friction pen. Die kan ik na het naaien gewoon wegstrijken. Lekker klusje voor op de bank.
En dit moet mijn nieuwe beste vriend worden. Rechtstreeks uit Amerika:
De Bloc-loc strip set ruler! Hiermee kan ik hele rechte stroken snijden. Kost een vermogen, maar hopelijk heb ik dan ook wat!
Morgen weer een Throw back Thursday, dan vrijdag en dan lekker op vakantie!

maandag 15 februari 2016

Teveel, teveel, teveel (teveel?)

Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen, letterlijk!
Afgelopen zaterdag weer een leuk blok gemaakt voor het Log Cabin Adventure:
Let niet op de kleuren, want die slaan natuurlijk nergens op. Maar het gaat ff om de techniek. Bijna helemaal goed gelukt op de laatste strook na, zul je altijd zien...
Ik ga er maar vanuit dat het voor het echie helemaal goed gaat. Deze keer ga ik alles netjes aftekenen zodat het allemaal heel strak wordt. Het vorige blok heb ik verschillende keren uit moeten halen omdat ik te lui was om te tekenen. (zie bericht van o.a. 19 januari jl)

Ik heb reuze zin om dit blok te gaan maken, maar ik loop ook 4 dagen achter bij de 365 challenge. En dan is ook de Splendid Sampler begonnen. Een mistery van 100 blokken van Pat Sloan en Jane Davidson.
En bij Podukt Pretties vond ik een schattig patroon...
Ik dacht alleen dat dit een mini quilt was, totdat ik goed ging lezen. Het ding is 77.5 x 77.5" 
Deze lapjes zouden wel geschikt kunnen zijn. Ik denk dat ik eerst maar een proefblok ga maken.
Of eerst bij komen met  de 365 challenge, of eerst de Log Cabin...

vrijdag 12 februari 2016

Ik mis mijn Hus!!!

Deze week weer een haakproject tot een aardig einde gebracht. Het is weer zo'n gevalletje, het maken is leuker dan het eindresultaat:
Het is een grote omslagdoek en het was heerlijk om te haken. Het lijkt vrij ingewikkeld maar het was heel makkelijk omdat het patroon zich steeds herhaalde.
Van dichtbij nog een keer.
Nu heb ik nog maar twee dingen om te haken. Vanavond komt er weer een deel van mijn Facebookgroep Lossen en Vasten CAL online en in de vakantie over twee weken ga in verder met de Mix & match CAL.
Als ik erover nadenk, vind ik het heel leuk om met zulke dingen mee te doen. De 365 quilt challenge is ook al zo fijn:
Deze was van gisteren:
Altijd één hoekje dat niet mee wil doen...

Vandaag ook eindelijk een label aan de 'saaie' quilt genaaid.
Ik moest helemaal terug in mijn blog om te zoeken wanneer ik er ongeveer mee begonnen was!
Toen wilde ik voor mijn kleine Tumbler (begonnen  in juni vorig jaar!) ook een label maken.
Leuk, beetje te groot maar dan maak je de ringmaat gewoon wat groter. Oh, nee die ring zit niet bij mijn Brother VR. Alleen vriend Hus heeft heel veel ringmaten. Maar mijn vriend is er niet! Boehoe wat een narigheid. Ik mis hem echt.
Deze paneeltjes wilde ik ook zo graag afmaken op mijn Husqvarna...Maar ja.

Klaar ermee, ik ga weekend vieren. Morgen begint al goed met het Log Cabin adventure dat nog tot september duurt! Ik hou ervan.

donderdag 11 februari 2016

TBT en gered door Brother.

Vandaag moest en zou de saaie quilt af. En hij is hartstikke leuk geworden, haha!
Het was een patroon van YouTube van Jenny Doan van Missouri Star Quilt Company. Da's een hele mond vol, maar die mevrouw doet echt leuke dingen op YouTube. Als ik dan toch een wens in m'n leven had, zou ik wel eens naar Missouri willen gaan om al haar winkels te bezoeken.
Patroon van Jenny dus, maar ook de rand erom heb ik van haar. Een dubbele binding gaf deze quilt net genoeg om niet saai meer te zijn.
Hier zie je die dubbele binding van dichtbij.
En waarom heeft Brother mij nou gered? De binding zet ik meestal vast met de boventransportvoet. Vriend Hus heeft die en dus gebruik ik die machine meestal (lees altijd). Maar mijn goede vriend is op dit moment in de reparatie. Gelukkig heeft mijn kleine Disney Brother 2100 ook zo'n voet erbij!
Dus deze voet erop gezet. Ging niet echt vanzelf maar ik zal je de technische details besparen want het is me gelukt.
Het scheelt echt met deze voet, de binding komt veel netter aan de quilt.
En met die clips van Clover haal je je handen niet open aan die k..spelden. Nee, ik bedoel hier niet kopspelden...
Al met al ben ik rondom tevreden!

Dan weer een bericht uit de oude doos zoals elke donderdag. Deze is van een paar jaar geleden over Valentijnsdag.

*********************************************************************************
Bijna Valentijn! (8 februari 2012)

Het moet je zijn opgevallen dat het bijna Valentijnsdag is, want overal word je doodgegooid met hartjes en allerlei lievigheden die daar bij horen.
Zelf hebben manlief en ik al jaren geleden besloten om het aan ons voorbij te laten gaan.
We zijn gewoon elke dag lief voor elkaar!
Maar in de winkel zag ik weer wat leuks van Clover. Hartjes pompons!
Het is nog best lastig om een beetje mooi hartje te krijgen maar als je een beetje geconcentreerd je wolletje erom heen draait lukt het wel.
Het is een heel raar apparaat en ik heb echt respect voor degene die dat uitgevonden heeft!


Nog even een update op de walvis: dit is voorlopig het beste model:

Kijk ff naar dat oogje hoe goed dat gelukt is. Ik ga hem nog iets groter maken zodat hij makkelijker te keren is. Die rotstaart is zo smal...

Insta is het nu

 Al heel lang heb ik hier niets meer gepost. De inspiratie om een heel verhaal te vertellen ontbreekt en het is best veel werk om een beetje...

populaire berichten