donderdag 22 december 2016

TBT en hoe leuk is kerstversiering!

Zal ik eens laten zien hoe mijn paleisje er voor de kerst uitziet? Ik heb dit jaar eigenlijk niks nieuws gemaakt, maar wat ik al had blijft enig!
Al mijn gebreide kerstballen hangen aan de lamp, samen met wat van die paardjes waarvan ik nu even die naam vergeten ben.
De sokjes hangen weer aan de verwarmingsbuis.
Deze schilderijtjes blijven leuk.
Om in te lijsten...
Een alternatieve kerstboom.
Té leuk, met die lichtjes.
Prachtig rendierkussen en mooie tafelloper. Ik was heel veel van plan met scan 'n cut om rendieren uit te snijden en overal op te plakken, strijken en naaien. Niks van gekomen!
Ik hou nogal van rendieren.
Ach, het is een heel scheef slingertje, maar dat geeft helemaal niks.
Zelfs een gezellig huisje met lichtjes en geluid. Dat staat natuurlijk niet aan, ik zou helemaal gek (of nog gekker )worden!
Deze ster hangt niet in de Beatrix maar thuis. Gemaakt van 60 ruiten die aan elkaar genaaid zijn.
Marie Suares is ook in kerststemming. Dit is het blok voor december.
Die van november was ook zo leuk om te doen.
Voor het eerst ben ik bezig geweest om een twister quilt te maken. Je naait hiervoor een aantal lapjes aan elkaar en snijdt vervolgens die lap in stukken met behulp van een speciale liniaal. Of je maakt die liniaal zelf...
Trek gewoon een lijn van 3/4 inch naar 3/4 inch op een kleine liniaal. Hoe het met grotere gaat weet ik niet, ik ben niet technisch. Dit heb ik gewoon van Pinterest. Je ziet dat ik ook een lijn verkeerd getekend heb, maar het is met een permanente stift gedaan,
dat gaan er dus niet meer af.
Deze boompjes heb ik vorig jaar al gemaakt en nu eindelijk aan elkaar gezet. Maar ik vind het niet leuk staan, waarschijnlijk haal ik ze weer los.
Voor mijn handige lightbox heb ik een hoes gemaakt omdat ik heel bang ben om hem te beschadigen. De tekst die erop geborduurd is kun je bijna niet lezen maar er staat:
Creativity is messy and I am very creative! Is me op het lijf geschreven.
De achterkant voor de log cabin vordert gestaag. Ik ben alleen bang dat ik niet genoeg stof heb en ik lieve Mariska maar ga uitnodigen om weer eens naar de markt te gaan.
Eerst deze lapjes nog even aan elkaar zetten en dan maar eens passen. Wel lastig want het is allemaal zo gigantisch.
Als laatste nog even mijn lieve dochter promoten. Ze maakt namelijk hele leuke filmpjes op YouTube. Vaak over eten en dan noemt ze dat een item in de serie: Ik voel me sexy als ik schrans! Nu kan ze deze shirts aan als ze weer wat opneemt. Wat ben ik toch een handige moeder!

Lieve creatieve vriendinnen, ik wens jullie fijne kerstdagen en een creatief 2017!

Lees dit oude bericht ook nog even, leuke tbt.
*********************************************************************************
Stom, had ik maar eerder dingen moeten afmaken.(18-11-2015)

Vandaag met gezonde tegenzin de kerst laarzen afgemaakt. Voor het eerst sinds tijden weer eens mijn kleine Brother 2100 gebruikt.
Dit is een borduur/naaimachine en er zitten best wat leuke steken op. Dus lekker aan de gang.
Ook nog met mijn hotfix gebruikt, want bij kerst horen glimmers.
Deze machine is zo goed, dat ik niet eens een metallic naald hoefde te gebruiken. Spanning blijft goed, het garen splijt niet, gewoon goed. En dat voor een machine van minstens 10 jaar oud!
Deze  kerstlaarzen hebben bijna een jaar op de plank gelegen om afgemaakt te worden Blijkbaar te lang want ik ben verdorie 15 december kwijt!! Nu is het geen geheel meer en dat is jammer. Want zo leuk vond ik het nou ook weer niet om die laarzen te maken. En dan zijn er ook nog die labels die erbij horen...
Ik baal hier echt van, hoe kan zoiets nou weg zijn? Even diep zuchten en weer door.

Door met sterretjes van vilt voor mijn Scandinavian Christmas Quilt. Het is de bedoeling dat je die sterretjes met de hand borduurt, maar daar blijk ik dus niet zo goed in te zijn. En sterretjes knippen uit de vrije hand kan ik helemaal niet! Gelukkig heb ik genoeg vilt in huis want anders moest ik voor een paar kleine sterretjes een heel vel gaan kopen, zo vaak heb ik verkeerd geknipt. Zo lastig als je geen technisch inzicht hebt.
Toevallig is dit ook een Brother machine. Blijkbaar maken ze daar goede machines. Deze scan 'n cut is wel een heel fijn apparaat. Kijk eens wat een mooie kleine sterretjes! Bedankt Brother voor de goede service.

Over service gesproken. In een vorige post heb ik over  het boekje '318 patchwork patterns' van Kumiko Fujita verteld. Het duurde best lang voordat ik dit boekje in huis had. De klantenservice van Bookdepository beloofde toen nog een boek te sturen in de hoop dat dit wel aan zou komen. En gisteravond kwam er een tweede exemplaar in de bus. Meteen vanmorgen gemaild en ik hoef het tweede boekje niet eens terug te sturen! Wat een service! Bedankt Bookdepository.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Samen dingen doen is leuk!

Het roze tasje is af en ik geloof dat lieve Liek hem wel leuk vond. Het was een tasje dat we samen zagen in Elburg en dat niet te moeilijk ...

populaire berichten