donderdag 1 september 2016

TBT en tasjes, bakjes, mandjes en nog veel meer dingen gemaakt die ik nog niet heb laten zien.

Ik heb best veel dingen gemaakt de laatste tijd en die heb ik gewoon nog niet eens laten zien.
Eerst  maar even de tas die ik voor lieve Barbara heb gemaakt. Ze wilde iets met koeienhuid en dat heb ik zo vertaald.
 Het is een leuke tas geworden en ze is er blij mee. Zou ik ook zijn...
Het liefst wilde ze een hele gekke tas. Maar die maak ik niet op bestelling en al helemaal niet van leer! Dan de voering maar een beetje druk en niet passend bij de rest.
 Voor mijn lieve, lieve dochter een tas van denim gemaakt met het Levis's logo erop. Deze tas zagen we in een Levi's winkel in Londen en hij zag er zo makkelijk uit. En dat logo is natuurlijk heel errug illegaal, maar ook zo makkelijk om te maken met vriend scan 'n cut.
Voor de voetjes en andere accesoires van mijn hele beste vriend Juki was ik van plan een tasje te maken (zie vorige post), maar toen kwam ik dit tasje tegen. Helemaal in the hoop van Disorderly Threads, hoe leuk!
Dan over naar de bakjes. Die kun je nooit genoeg hebben en ik heb er dan ook gewoon weer wat bij gemaakt. In een la vond ik een template voor het maken van gevouwen doosjes. Maar wat je van papier kunt maken, kun je met een beetje goede wil ook van leer of stof maken.
 En dat kan dus ook. Van mooi oranje leer dit handige bakje gemaakt voor alle rommel die rond vriend Hus ligt en regelmatig van de tafel lazert. Nu dus niet meer, WIN!
Eerst diagonaal doorgestikt, gewoon om dat stikken in leer zo lekker is en toen de hoeken gestikt. Ik heb nog even gedacht om het met holnieten te doen en misschien doe ik dat nog wel een keer. 

Gisteren heerlijk in de tuin gezeten en gehaakt. Afgelopen dinsdag is de beginnerscursus bij Triggr! begonnen dus ik ben weer helemaal verslingerd aan haken. Het is ook zo leuk om mensen dingen te leren zodat ze daarna iets moois kunnen maken.
Dit mandje heb ik gemaakt van 4 draden dikke katoen die ik al jaren had liggen. Ruimde mooi op en dit is om opgeruimd te blijven. Diep hè!
 Van dezelfde katoen had ik nog wit over en heb ik dit mandje van gehaakt. Niet met zoveel draden dus het is een wat slapper exemplaar. Maar wel precies groot genoeg om mijn bussen met stijfsel in te proppen. Staat toch gezellig zo in het raam?
Oh, dit is zo leuk! Ik ben bang dat ik er weer wat nieuws bij heb dat te leuk is om te doen.
 Via Pinterest vond ik Minki Kim. Een vrouw die zulke leuke dingen maakt op zo'n simpele manier.
Wat ze doet, is iets tekenen, en dan met de naaimachine dit op de stof stikken. Soms alleen de lijnen en soms met een lief stofje eronder.
En nu heeft ze dit boek uitgebracht met allerlei schattige patronen en voorbeelden.
Er staat ook een patroon voor een handig mandje in, jippie
Ze heeft vorig jaar volgens mij een challenge gedaan om een jaar lang elke dag een speldenkussen te maken. Hee, ik hou van speldenkussens!
 En als je dan een speldenkussen haakt, wordt de wereld wel heel mooi:
Ook nog een paar grappige lintjes gescoord. Ga ik gebruiken in de Splendid Sampler. Daar zit een blok in waar ik deze kan gebruiken. Lekker voorbereid!
Toen ik dit bericht terug las voor throw back Thursday was ik verbaasd dat er in vier jaar veel veranderd is en toch ook weer niet.
Lieve B zie ik niet meer omdat ze niet zo lief bleek...
Lieve Pien is inmiddels al weer verhuisd, Ikea is nog steeds leuk, die broek pas ik nog steeds(!), 
die lapjestas is nooit wat geworden en Los naaimachines is ook verhuisd!
Maar wat nooit veranderd is mijn liefde voor stof en wat je daar allemaal mee kunt doen.
*********************************************************************************
Een dagje Ikea met de meiden (10 juli 2012)

Wat hou ik toch van Ikea! Ze hebben er altijd wel iets leuks om mee te nemen. Ook ben je van plan het rustig aan te doen, die kar zit altijd vol! Geeft niks, het is gewoon een leuke winkel. En dan vooral het gedeelte met alle kleine artikelen want ik ben al voorzien van banken, keukens en verder groot spul.
Vandaag ging ik met lieve Lien, lieve Pien en lieve B naar Ikea. Pien gaat verhuizen en de cadeaubon die we haar gegeven hadden brandde in haar zak!
Op naar Amsterdam!
Voor Pien ga ik een zitzak bekleden voor haar dochters nieuwe kamer! Helemaal leuk met dit stofje. Ja, het lijkt een t-shirt maar het is een rol stof.
De overige buit had vooral met bakken te maken. Dat doe ik ook heel graag met de meiden. En eerlijk is eerlijk, bakvormen of andere bakspullen heb je nooit genoeg. Nou nog een beetje ruimte om die spullen allemaal weer op te bergen...
Vorige week twee stoere zakken gescoord om tassen van te maken. Bij Ikea een mooi voeringstofje gevonden. Past er helemaal goed bij!

Deze week eindelijk iets afgemaakt van een twee jaar oud stofje. Ooit op de stoffenmarkt gekocht samen met lieve Marina. We zouden er een leuke jurk van maken. En wat wordt het dan uiteindelijk? Toch maar weer een broek. Hij zat vrij snel ik elkaar omdat ik dit model al vier keer gemaakt heb. Blijft leuk als je elke keer een ander stofje gebruikt.
En een update op de lapjesstof:
Het lijkt op een tas, met voering en al maar het is het nog niet. Dus daar ga ik nog even verder mee knoeien. En anders gooi ik de hele zooi achter in de kast en kijk het over een jaar weer eens aan! Alles op zijn tijd!
Oh, en dochterlief heeft weer kaartjes voor Justin Bieber! Gelukkig hoef ik deze keer niet met haar mee! Wat worden ze al groot :p

Voor Los Naaimachines in Leimuiden een nieuw bordje voor op de deur ontworpen. Het oude was een "klein beetje" verkleurd!
Dus als je binnenkort bij Los Naaimachines komt hang dit bordje aan de deur. Ik weet nog niet in wat voor stofje het wordt gemaakt maar het kan ik ieder geval weer een tijdje mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Samen dingen doen is leuk!

Het roze tasje is af en ik geloof dat lieve Liek hem wel leuk vond. Het was een tasje dat we samen zagen in Elburg en dat niet te moeilijk ...

populaire berichten