donderdag 8 september 2016

TBT en serieus aan het patchen geweest

De 'happy place' quilt is klaar en hij hangt aan de deur van mijn paleisje. Hij is best leuk geworden, hoewel ik 'm heel anders  in  m'n hoofd had.
Hij is opgehangen met heel handige clipjes die in de Box van de Fat Quarter shop zaten.
Er zaten nog veel meer leuke dingen in deze maandelijkse box:
De clipjes dus, een  vrolijk blikje, fijne lapjes, een Jolly Bar dat is een setje bijpassende lapjes van 10"x 5". Daarbij een boekje met patronen voor deze Jolly Bar. En een handige ring om je spoeltjes in te bewaren. 

Ook heb ik nog twee speldenkussens gemaakt uit het boek van Minki Kim. Deze twee heb ik gemaakt, allereerst om dat het reteleuk is om te doen, maar ook omdat ik voor mijn naalden nog steeds een soort van geurzakje gebruikte. 
Dat nare paarse ding, waar dus uiteindelijk heel veel naalden in verstopt bleken te zitten!
In de kliko ermee.
Het maken van deze speldenkussens is heel fijn om te doen. Je ziet meteen resultaat en je kan het eigenlijk helemaal niet fout doen. Ik ga er nog veel meer maken, denk ik.

Op vriend Hus ook nog dit handige tasje gemaakt. Geheel in the hoop en perfect om mijn alphabitties in te bewaren.

Toen voor dochterlief bezig geweest. Ze wilde voor een collega die wegging een grappige tekst op een t-shirt laten maken. Wat zeg je me nou? Laten maken, dat kan ik toch zeker zelf!!
Bij de Hema kocht ze een pakket met twee shirts dus er was er eentje over.
Nou is dochterlief vrij uitbundig (hihi) en roept ze heel vaak wat ik op dit shirt heb gestreken. Zo eenvoudig uitgesneden met vriend Scan 'n cut uit flexfolie.
Spreek het maar eens hardop uit, dan weet je hoe het klinkt. Het is zo'n grappig kind en ik ben supertrots op haar. Ze was ook best blij met mij toen ik haar deze foto stuurde.

En dan eindelijk ga ik het hebben over patchen zoals de titel suggereert...
Ooit in een quiltwinkel gezien en dat vond ik zo leuk. Van mooie blokken een schilderij maken door ze over een canvas te trekken. Beste lastig om precies die maat te krijgen.
Onderstaande miniquilt, want dat is het gewoon geworden, past helemaal niet meer op een canvas dus dit maak ik gewoon af als een normale quilt.
De lapjes zijn 5"x"5"en 2,5"x 2,5"setjes. Ik vind deze kleuren heel mooi. Hoe het heet weet ik niet, ik denk iets van civil war ofzo.

En de 365 challenge is ook weer een stukje verder voltooid. Deze blokken heb ik afeglopen dagen gemaakt.
Het waren best lastige blokken en de volgende wordt dus die van 12 juni. Zo ver ben ik achter!
Het blok linksboven was het eerste blok dat de juiste maat had. De rest is meestal behoorlijk scheef, te groot of te klein. Maar dat komt uiteindelijk vast goed.
Ik moet zeggen dat sommige blokken gewoon mini quilts zijn. zoals die middenonder...

In de TBT deze week een verhaal over vriend Bernina die inmiddels al weer ingeruild is voor grote vriend Juki. De voorganger van vriend Hus en een verslaving van een paar jaar geleden: Kerstballen breien!

*********************************************************************************
Dag ome Jan, Hallo Bernina (2 november 2011)

Deze week mag ik de hele week werken bij Los Naaimachines in Leimuiden. En op de eerste werkdag heb ik meteen mijn salaris er doorheen gejaagd. De baas is toch zo blij met mij :)
Voor naailes neem ik altijd een Janome (Ome Jan) mee, maar in mijn hart wilde ik altijd graag een Bernina vanwege zijn geweldige stikkwaliteit.
Dus eindelijk de knoop doorgehakt (en een aanbod gekregen waar ik geen nee tegen kon zeggen) en nu heb ik mijn Bernina. Het is een heel eenvoudig model met 10 steken en een knoopsgat. Best moeilijk om niet voor de meest uitgebreide te gaan zoals altijd, maar ik heb echt nagedacht over waar ik mijn nieuwe vriend voor ga gebruiken. En dan is dit een hele fijne machine. Ik krijg er ook een steeds beter gevoel over.
Natuurlijk vergeet ik vriend Hus niet.
Hier staat hij klaar voor een nieuw project. Alleen heb ik de juiste kleuren nog niet dus even wachten wat het gaat worden. Tipje: het heeft met kerst te maken. Maar dat kon je al een beetje aan de stof zien...

Eerder deze week heb ik nog een handdoek voor grote zoon en cadeauzakje voor grote dochter gemaakt.
 

En natuurlijk ben ik nog lekker ballen aan het breien! Die gaan weer op de site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Samen dingen doen is leuk!

Het roze tasje is af en ik geloof dat lieve Liek hem wel leuk vond. Het was een tasje dat we samen zagen in Elburg en dat niet te moeilijk ...

populaire berichten