donderdag 28 januari 2016

TBT en niet veel tijd op een hele rare dag.

Ik had vandaag alleen maar vanmorgen een paar uurtjes te besteden in mijn paleisje. Ik ben lekker bezig geweest met mijn Log cabin adventure. Vast geoefend met het chain piecen of kettingnaaien als ik met een Leader and enders quilt ga beginnen.
Bij deze techniek naai je dus zo veel mogelijk achter elkaar aan zonder de draadjes tussen de lapjes te knippen.
Vriend Bernina hielp niet zo mee. Elke keer brak de bovendraad, dus ik heb eerst eens de naald vervangen en toen onder de steekplaat een klont stof verwijderd (zie de gele pijl). Hielp een beetje, ik denk dat mijn vriend volgende week maar even nagekeken mag worden. Dit is een foto van mijn prullebak met daarin heel veel afgeknipte driehoekjes. Die ontstaan door het haaks op elkaar leggen van lapjes en dan schuin naaien. In mijn vorige bericht zie je hoe dat eruit ziet.
Nu halverwege de volgende ronde. Je ziet waar sterren zullen ontstaan door blokken aan elkaar te zetten. Ik vind de kleuren nog steeds geweldig. De quilt is nu zo groot dat hij niet meer op mijn design wall van 1.20m x 1.50 m past!

Straks mag ik mijn nagels laten opknappen, die zijn er bijna allemaal af. Fijn, ik kan niet wachten. Daarna is het een triest verhaal. De moeder van een hele goede vriend is van het weekend overleden en vanmiddag is de crematie. Er komt heel veel verdriet naar boven in zo'n situatie.

Gelukkig mag ik vanavond met lieve vriendinnen gaan eten, dus uiteindelijk best een gebalanceerde dag.
Nu even mijn trui schoonmaken...
Hieronder een leuk verhaal over naaivoeten en machinaal borduren (geen verband).
*********************************************************************************
Naaivoeten van Husqvarna. (30-01-2012)


Liet ik gisteren mijn rolzoomvoeten zien en toen maakte ik ook een foto van mijn bakje met naaivoeten voor vriend Hus. Heel onhandig zo'n bakje maar voorlopig weet ik niks beters. Toen leek het me wel leuk om ze allemaal neer te leggen om te zien wat ik nou eigenlijk heb. Krijg je dit...
En dan ook maar de rest op de foto.
Dit is een voet voor dubbel transport. Dat betekent dat de stof gelijkmatiger verplaatst wordt. Handig bij ruitstofjes als je de ruit wilt laten doorlopen.
Dit is geen naaivoet maar dit zijn speciale naalden, eigenlijk mesjes waarmee je in de stof snijdt en zo leuk effecten creƫert.
Met deze voetjes kun je lontgaren borduren. Krijg je een heel leuk effect. Kan alleen met dit soort wol, helaas. Het is slecht verkrijgbaar en reteduur!
Met deze voeten heb ik nog niks gedaan, maar dat komt nog wel. Ik heb ze in Amerika gekocht samen met een paar bollen met lint. Binnenkort maar eens uitproberen.

Ik ben bezig geweest om een nieuwe kraamset te maken. En daarvoor moet je dingen uitproberen. Dit is een eerst opzetje met een schattig konijntje. Probleem is dat het nog een beetje te groot is en als ik het verklein het er niet mooier op wordt.
Toch gelukt en toen op stofje geborduurd. Maar om nou te zeggen dat ik het leuk vind. Kon trouwens niet verder want ik had het badstof nog niet gewassen.

En als je dat niet van tevoren doet kun je verrast worden als de boel uit de wasmachine/droger komt.
Dan maar een labeldoekje maken met die mooie rode minkystof.  Dit is de voorkant of achterkant, kan ook.
En dit is de andere kant.
En nog veel meer mogelijkheden met andere stofjes. Voorlopig weer wat te doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Samen dingen doen is leuk!

Het roze tasje is af en ik geloof dat lieve Liek hem wel leuk vond. Het was een tasje dat we samen zagen in Elburg en dat niet te moeilijk ...

populaire berichten