vrijdag 20 februari 2015

Op de valreep nog ff borduren.

Jaaah, morgen gaan we lekker op vakantie en mijn lieve moesje gaat mee!!! Het zal vast een hele fijne week worden. Voor die tijd denk je altijd dat je nog heel veel moet doen. Maar als je het goed verdeelt heb je de dag van tevoren gewoon tijd om nog even lekker te borduren.
Dit slabbetje is voor de beheerders van ons appartement die vorig jaar een baby hebben gekregen. Slabbetjes heb je nooit genoeg, toch?
Een Urban Thread patroontje doet het altijd goed.

Deze week ook nog twee lieve huisjes geborduurd. Ik weet echt niet wat ik er mee moet, maar ze zijn zo schattig!
In the hoop borduren vind ik altijd heel leuk, omdat ik niet van t-shirts en handdoeken met tekst of plaatje houd. En dit soort dingen is gewoon leuk om te doen.
Nog eentje in wat zachtere kleurtjes gemaakt. Eigenlijk zijn dit gewoon lessen in kleurgebruik. Of niet, want ik doe maar wat. Dat pakt meestal best goed uit, haha. Het is trouwens een Stickbaer patroon. Ook altijd errug leuk!

Uit de erfenis (lees hierover in mijn posts vanaf december 2013) heb ik ook heel veel dunne leerstukjes. Ik denk dat ik deze vakantie maar eens ga brainstormen over wat voor leuks ik hiermee zou kunnen doen. Borduren, aan elkaar naaien, vormpjes maken met m'n Scan 'n cut er kan van alles. Maar deze lapjes zaten in mooie plastic bakken. Ik heb ze daaruit gehaald, beetje bij elkaar in andere bakken gepropt en de mooie bakken gebruikt om mijn quilt stash te sorteren op kleur.
Dit is het resultaat. Makkelijk onder mijn snijtafel dus altijd bij de hand. Handig!
Binnenkort ga ik met een string quilt beginnen en dat kan ik lekker graaien.
En nu JODELAHITI, tot volgende week! 

vrijdag 13 februari 2015

Zin om te borduren!

Na al dat quilten van de laatste tijd had ik weer eens zin om ouderwets te borduren (op mijn machine).
Maar het viel niet mee om wat te kiezen uit mijn patroontjes. Dus dan maar wat nuttigs, een tasje!
Als ik straks op vakantie ga wil ik mijn hexagonnetjes meenemen en die kunnen dan mooi met het garen en de naalden hierin.
Dit zijn hele kleine jongens die ik met freezer paper vast strijk. Dat gaat veel makkelijker dan vastrijgen.
Ik vind het leuk om pinwheels te maken en die heb ik dan ook gebruikt voor dit tasje.
En de andere kant is net even anders...
Toen ook nog maar een kleiner tasje gemaakt voor de spulletjes die bij mijn Scan 'n cut horen. Veel leuker zo'm tasje van stof.
Deze is net een slagje kleiner en gewoon met stroken stof gemaakt. Maar wel heel handig in the hoop geborduurd. Zelf nog een biesje erop naaien en de rits erin zetten en klaar is Kees.

Ik ben eigenlijk wel klaar voor de vakantie :)

donderdag 5 februari 2015

Wat een leuke avond in mijn paleis!

Gisteravond de tweede haak-inn gehouden in de Beatrix. En het was een geweldige opkomst. Zes dames die gezellig kwamen haken. Twee linkshandigen die niet kunnen haken, twee dames met hun eigen project en twee die ik op gang geholpen heb. Wat een fijne sfeer, ik ben zo dankbaar voor mijn mooie plekje! Het aanleren van het haken was best lastig. Eerst geprobeerd om het gewoon rechts aan te leren. Dat lukt bij één dame, maar de andere ging het toch links proberen. En dat ging helemaal niet slecht.

Vanmorgen alles weer op zijn plaats gezet, want gisteravond mocht ik mijn lieve moesje naar bed brengen en had ik geen tijd meer om de boel op te ruimen. Geeft niks, alles voor mijn lieverd, met wie het trouwens veel beter gaat nadat ze aan de cannabisolie is gegaan. Ze heeft gewoon geen pijn meer!!! Nog iets om diep dankbaar voor te zijn.

En als het dan zo goed met haar gaat, krijg ik meteen ook meer inspiratie om iets te gaan maken.
Gisteravond liet ik de dames wat dingen zien die ik eerder gehaakt heb.
Onder anderen deze groen/rode variatie op een CAL.
In de voorraad had ik nog groene tricot dus die er maar achter genaaid.
Veel leuker zo en ook weer eens mijn Bernina Lockmachine gebruikt. Die stond al een kou te lijden in de voorraadkamer.

Ook nog lekker in de voorbereiding van de haakworkshop aanstaande dinsdag:


T-shirts geknipt en tot dik garen gemaakt. Beschrijving met foto's ervan gemaakt. Ga ik van het weekend maar eens iets maken met de t-shirt slingers.

Ik geloof dat ik wel genoeg shirts voor dinsdag heb, zodat alle dames lekker kunnen knippen en haken.
Als je goed kijkt, zie je bij dat blauwe bolletje gewoon een knoopje en een labeltje zitten. Tja, dat kan gebeuren.


Bij 'monsieur le mer' vond ik deze schattige bolletje nog. Wellicht is daar ook nog wat leuks mee te doen. De kleuren zijn in ieder geval heel goed.
Ik zie net dat dit mijn 250ste post is. Gefeliciteerd met mij, haha.

woensdag 4 februari 2015

Kale boel in mij paleis.

Het is een beetje kaal in mijn atelier. Dat komt omdat vanavond de tweede haak-inn is en de dames komen om te haken en niet om te naaien.


Alle machines die normaal op deze tafels staan heb ik even op de snijtafel gezet.


Deze knalroze lampenkap heb ik vanmorgen nog gescoord bij de Kringloopwinkel. Toen ik hem op de standaard zette, zag ik pas dat het eigenlijk een kap voor een hanglamp is! Nou ja, dan staat hij maar op z'n kop. Ik ga er bloemetjes op haken.Zie je er niks meer van.


Bijna vergeten of liever wil ik vergeten dat ik van het weekend met lieve Angelique naar Gorinchem ben geweest naar een 'creatieve' beurs. Ik weet niet eens meer hoe het heette. Best ver gereden voor drie redelijk kleine zalen met daarin heel veel papier voor kaarten, scrapbookmaterialen, klei en kralen. Je voelt hem al aankomen: heel weinig stof of wol. Dus al met al wat teleurstellend. Het was wel heel gezellig om met Angelique te gaan. En gelukkig toch nog een kleine buit:

Ik dacht dat ik niet zoveel neutrals had... 


En deze stofjes met knoopjes vond ik te leuk om te laten liggen.


Zo'n scrap bag komt altijd van pas. Dit zijn stroken die enigszins bij elkaar passen en over zijn bij de fabrikant. Ze gooien dus echt niks weg.


De breedte van de stroken verschilt per strook. Maar daardoor wel leuk voor een scrappy quilt.

Nu nog even stofzuigen en ik ben helemaal klaar voor vanavond. Ik heb er zin in!

Insta is het nu

 Al heel lang heb ik hier niets meer gepost. De inspiratie om een heel verhaal te vertellen ontbreekt en het is best veel werk om een beetje...

populaire berichten