dinsdag 22 september 2015

show and tell

Normaal gesproken schrijf ik mijn blogverhaal aan het einde van een creatieve dag maar vandaag doe ik het een vantevoren. Gisteren heb ik heerlijk mijn huiswerk gemaakt voor de quilt die ik maak bij
In de Emma.
Hij heet Log Cabin Avontuur en hij is nu al mooi!


Dit is het hart van de quilt en daar om heen komen nog minstens 9 verschillende randen. Hij wordt dus heel groot! Die lichte lapjes naast de vier blokken is een quilt die ik vandaag hopelijk vandaag een beetje mooier kan maken. Niet te veel op letten dus.
Ongeveer eens per maand krijg ik een blok uitgelegd en dan thuis lekker naaien.Kijk eens hoe goed voorbereid, al die strookjes. Het is in centimeters, moet ik ook weer even aan wennen. Nu doe ik alles nog in inches.


Ik ben afwisselend thuis en in de Beatrix met mijn Scandinavian Christmas Quilt bezig. Deze harten heb ik thuis lekker op de bank zitten maken. Zo ontspannend dat appliceren. Ik heb heel veel naar filmjes van Jan Patek gekeken op youtube om mooie punten en rondjes te krijgen. Zij legt het echt goed uit en is nog grappig ook


Maar al dit handwerk kan ik nu ook fijn in de Beatrix doen. Ik heb een heerlijke luie stoel gekocht!


Hoe fijn is dat! Zie je mijn mooie donkerpaarse CAL 2015 over de achterkant? Ik ben halverwege met de CAL gestopt. Hij was mooi qua maat en dus klaar.

Mijn Sophies' Universe is ook af. Hij was een beetje uit model dus dacht ik hem in de wasmachine te stoppen en misschien zou het model er dan een beetje beter in zitten. Niet dus!


Gewoon het hele midden eruit. Wat nu! Een berichtje op Facebook leverde hele lieve reacties op en in ben maar begonnen met herstellen. Nieuw rondje gehaakt en dat er aangehaakt. Niet te dichtbij kijken maar ik ben tevreden.


En omdat je toch bezig moet blijven ben ik Sophie nog een keer aan het maken in het donkerpaars met een  kleine pen. Zo jammer dat je 's avonds dus niet kan haken met deze kleur...


In mijn vorige bericht was ik sip dat ik mijn dingen niet meer aan mijn moesje kan laten zien. Daar kwam meteen de liefste reactie ooit op van een lieve tante en oom en hun kinderen.


Zij willen mijn dingen wel zien, zo lief. 's Avonds meteen Sophie laten zien, wat een liefde. Zo blij met jullie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Samen dingen doen is leuk!

Het roze tasje is af en ik geloof dat lieve Liek hem wel leuk vond. Het was een tasje dat we samen zagen in Elburg en dat niet te moeilijk ...

populaire berichten