dinsdag 25 november 2014

Mijn wereld op zijn kop.

Zoveel mooie dingen gedaan, zoveel fijne momenten. Achteraf besef je dat je er veel meer van had moeten genieten.
Neale Donald Walsh zegt het zo mooi:

It could seem like you are losing something right now, but do not be fooled. This is simply a turnaround orchestrated by your soul. Let it go. Release it. If it was not supposed to be removing itself from you now, it would not be doing so. It will never return to you in this exact form, and it is not intended to. If it returns at all, it will be in a higher form. That is the purpose of its leaving. All of life only improves itself. It can't do anything else. This is called evolution. Trust it. 

Deze mooie woorden slaan op het verdriet dat we nu voelen over de ziekte die mijn lieve, lieve moesje heeft getroffen. Mijn mooie voorbeeld, de sterke vrouw die mij alles geleerd heeft. We weten niet hoe lang we nog van haar mogen genieten en dus ben ik dankbaar dat we nog tijd hebben om het mooi te maken voor haar. 
Ze wil dat ik doorga met mooie dingen maken en die te delen met de wereld. Dat zal ik dan ook doen:
Want wat is het heerlijk om in mijn paleisje te zitten en mooie dingen te maken!

Voor een pasgeboren mannetje (mooi dat het leven op die manier zich voortzet) heb ik deze uil geborduurd:


Op de achterkant zit een handig zakje. Vooral handig toen ik het beest moest keren :)


Mijn lieve man heeft mijn mooie rendier opgehangen in mijn paleisje. Hij vond hem ook wel leuk maar niet voor in ons huis. Helemaal niet erg, ik vind hem prachtig.


Van mijn lieve vriendinnetjes kreeg ik deze mooie bloemen, zo lief! Het is zo fijn om te voelen hoeveel mensen met je meeleven. Heel waardevol.


Met de kerststofjes heb ik deze blokken gemaakt voor de kerstquilt van Lori Holt. en er komen er nog meer aan.


Hoe schattig is dit! Mijn eerste merklap die ik op de lagere school heb gemaakt. Ik denk dat ik een jaar of zeven was toen ik dit maakte. Heel lang heb ik alle steken uit mijn hoofd kunnen opnoemen.
Nu hangt hij naast mijn computer en ik ben er trots op.


En nu weer verder, want van mijn moesje heb ik meegekregen dat je altijd wat nuttigs moet doen.

donderdag 20 november 2014

Wat gaat de tijd snel, als je het leuk hebt!

Bijna een week geleden was ik met lieve Angelique op de handwerk en quiltbeurs in Nieuwegein. Wat heerlijk om tussen die kraampjes met mooie stofjes en andere hebbedingen te lopen. Het was niet echt heel druk dus we konden overal goed kijken. En wat heb ik zoal gezien en gekocht?

Dit is de buit!
Als eerste had ik dit te pakken. Een lap met 24 laarzen om uit te knippen en er kerstlaarzen van te maken. Leuk stofje voor de achterkant en een beetje pimpen met mooi garen en kraaltjes. Dun tussenvlies en het wordt helemaal leuk.


Tja, als je fat quarters krijgt voor de helft van de prijs wil ik wel even graaien. Mooie vintage kleuren, perfect voor mijn farmer's wife.



En voor een kerstquilt, zijn deze lapjes precies wat ik in gedachten had. Dus niet standaard rood en donkergroen maar warm oranje en lichter groen.


Deze blokken heb ik deze week al gemaakt met deze lapjes:



Het zijn blokken gemaakt door Lori Holt. Op Instagram heeft zij een sew along voor een kerstquilt. Op #haveyourselfaquiltylittlechristmas kun je zien wat ze maakt en hoe jij dat ook kunt...

Door met  de buit:


Deze twee lapjes passen heel leuk bij elkaar en die ga ik gebruiken om een memobord mee te maken. Heel lang vond ik zo'n memobord maar stom en truttig, maar wel leuk om te maken. Nu zit ik vaak aan mijn bureau en zoek een bepaald handig papiertje. Maar dat kan ik dan niet vinden, dus hoe handig zal zo'n memobord blijken te zijn!


Deze klosjes zijn in het echt heel klein. Nog geen centimeter hoog, maar erg schattig. Die komen in het poppenhuis wat ik ga maken (ooit).


De liniaal die ik wilde kopen was niet te krijgen, maar deze vind ik ook wel erg leuk. Die tumbler vorm is heel leuk om te gebruiken bij verschillende stofjes. Dus dat gaat ook (ooit) gebeuren.
Ach, mijn lieve moesje zegt vaak: "geen betere raad dan voorraad". En zo heb ik nooit een schuldgevoel, haha.


Dit is echt superhandig! Het is een stuk hout met daarop schuurpapier geplakt. Klinkt simpel, is het ook. Maar als je op stof moet tekenenen (vierkant doormidden) dan schuift je stof niet weg.En je kunt stukjes stof voor een blok makkelijk positioneren voordat je gaat naaien.



Hier zie je de chaos die ontstaat als je kleine stukjes stof nodig hebt en geen zin hebt om te gaan wroeten in je scrap bag. Op de achtergrond kun je mijn gewelde eland van steigerhout zien liggen. Die hangt binnenkort aan de muur.  En niet alleen met kerst. Daar is hij veel te leuk voor!



Vanmorgen een nieuw voetje voor mijn Bernina gekocht. Een 1/4" naaivoet. Heel mooi en heel precies. Fijn hoor, ik ben weer dankbaar!
Nu als de donder de quilt van dochter gaan quilten. Ze vroeg ernaar dus nou kan ik het niet langer meer uitstellen. Eerst dat stomme oude stiksel eruit halen en dan gewoon "in the ditch" doorstikken.

donderdag 13 november 2014

Ik kan het borduren niet laten!

Binnenkort ga ik toch weer een dagje op een kerstmarkt staan. Het is al weer voor de derde keer dat ik hier sta. Samen met de moeder van lieve Lien staan we daar onze zelfgemaakte spullen te verkopen. Of proberen, want het valt niet altijd mee om je leukigheden kwijt te raken!
En hoewel ik zat te verkopen heb, kan ik het niet laten toch nog wat meer te maken. Vooral borduren voor de kerst is zoooo leuk.

Terwijl ik schrijf staat vriend Hus lekker te ratelen om een mooie kerstman te maken.
En deze sneeuwpop is ook natuurlijk te leuk. Vooral die lichtjes maken het nog veel kerstiger.

Hier kun je goed het verschil zien tussen lichtjes aan en lichtjes uit.

En dat batikstofje is helemaal goed als achtergrond.

Deze kleine schilderijtjes houd ik waarschijnlijk gewoon zelf, als ik ze niet verkoop. Ik hou zo van mintgroen en rood gecombineerd! En niet alleen voor kerst.
En om maar even mee te liften op de hype van borden met teksten, heb ik deze gemaakt.
Toen ik dit bord de eerste keer geborduurd had wilde ik het goed strijken. Bleek mijn strijkbout vol met viezigheid te zitten die er op dat moment uitkwam!
En opeens ging er een garen doorlopen. Heel raar en nog nooit eerder meegemaakt!
Dat donkerrood bloedde alle kanten op. Dus was het borduursel niet meer te gebruiken. Lieve Marina die gezellig bij me was, raadde me aan het te wassen dus dat ga ik nog maar een keer doen.

En als de machine lekker bezig is, kan ik aan de gang met quilten. Hoe fijn is dat! Ik ben me gaan voorbereiden op de 'farmer's wife' quilt.

In het boek staan mallen voor de patroondelen maar ik wil het op de snelle manier doen. Dus met het doorsnijden van vierkanten om half square triangles (HST)  of rechthoekige driehoeken te krijgen. Ook Flying geese kunnen sneller.
Alleen moet je de berekening daarvoor wel weten en dat valt helemaal niet mee voor iemand die niet zo sterk is in rekenen. Mijn twee dochters hebben dat absoluut van mij geërfd en hebben behoorlijk problemen op school hiermee :(

Het beste kan ik het gewoon doen en dan mijn eigen verhaal schrijven:

Dit zijn de HST die ik gemaakt heb van afschuwelijke stofjes!
Hier zie je de flying geese oefening. De bovenste is de eerste die ik gemaakt heb. De stof van de grote driehoek heb ik verkeerd om genaaid en de maat klopt helemaal niet! Maar de twee poging was al een stuk beter. Gewoon een kwestie van goed en nauwkeurig werken.

Wat is het dan toch fijn om zoveel goede linialen te hebben. Voor elk apart dingetje een andere liniaal, ik hou er zo van! Vooral die van Omnigrid zijn erg fijn om mee te werken.
En als ik morgen met lieve Angelique naar de handwerk en quiltbeurs ga, hoop ik er nog meer te kunnen inslaan. En natuurlijk een paar mooie fat quarters stof. Ik heb er helemaal zin in. 

Kun je dankbaar en hebberig tegelijk zijn?

zaterdag 8 november 2014

Naar de KreaDoe.

Afgelopen vrijdag ben ik gezellig met lieve nicht Pien in Utrecht naar de KreaDoe geweest. En met mij nog een behoorlijk aantal dames! Wat een drukte en wat een spullen! Heel veel om kaarten te maken, veel wol en scrapbooken. Gelukkig stond er ook een kraam met wat quiltspullen. En een grote kraam van nicht Mariska met stofjes. 

Dit is wat ik gevonden heb:

Een handige tool om driehoeken te snijden. 


Een afschuwelijk dure 6 1/2 x 6 1/2" ruler. Geen idee waarom die nou zo duur moeten zijn...



Dit gaan lieve Pien en ik samen maken: een shadow box. Zo leuk, dan maak je van papier en karton en allerlei leuke dingetjes dit kastje. Moet ik wel uitkijken dat ik dat papier niet te leuk ga vinden, want anders heb ik zomaar een nieuwe hobby erbij.



Dit zijn de dingen die in het pakket zitten. En dan kun je natuurlijk zelf nog van alles erbij proppen.



 Zoals deze leuke hangertjes.






En nog meer papier! Een hele leuke set voor kerst om van alles van papier te maken. De set was zo goedkoop dat we die wel moesten nemen. 


Verder zal ik niet meer met papier gaan doen, dat beloof ik. Kijk maar even naar mijn mooie stofjes die ik gescoord heb:


Mooie zachte kleurtjes die vast wel ergens in een quilt terecht komen. Hieronder de quilt van oudste dochter. Ik had bedacht dat ik hem zou doorquilten door er een cirkelvorm overheen te stikken. Helaas het ziet er niet mooi uit dus dat ga ik weer uithalen. Geen idee wat het wel moet worden. Probleem is een beetje dat de slaapkamer wel klaar is...



Bij mijn lieve moesje vond ik deze schatjes. Super retro en vintage en gewoon best oud. In 1968 en 1970 heeft ze deze geborduurd! Bijna net zo oud als haar dochter ;)





Verder heb ik nog lekker zitten borduren aan deze pompoen die bijna af is. Ik mag hem nog even in elkaar zetten. Wat op zich helemaal niet meevalt

.


Het is een systeem van oogjes en bolletjes die in elkaar gepropt moeten worden. Best lastig om te doen, het is toch teer geborduurd op een paar lagen Avalon. Hier zie je van dichtbij hoe het eruit ziet.
Toen ik begon, dacht ik dat de pompoen veel kleiner zou zijn! En ik weet het Halloween is geweest, maar ik vind hem gewoon mooi bij de herfst te passen.

Nu nog de blaadjes aan elkaar prutsen en klaar. Ik denk dat hij een plaatsje krijgt in mijn paleisje. Past er helemaal bij.
Nu gauw mijn stofjes opruimen, ze liggen in de zon!


Insta is het nu

 Al heel lang heb ik hier niets meer gepost. De inspiratie om een heel verhaal te vertellen ontbreekt en het is best veel werk om een beetje...

populaire berichten