dinsdag 27 mei 2014

Veel begonnen, veel af te maken.

Deze week is een heerlijke week, tot zover dan. Ik ben aan een aantal dingen begonnen en weet gewoon niet wat als eerste af zal maken!
Van de overleden mevrouw had ik nog een sashiko quiltje liggen dat ik afgemaakt heb. Nu moet er alleen nog een bies omheen.
Van allerlei zachte flanellen stofjes heb ik een eenvoudige log cabin quilt gemaakt die nu ook alleen nog afgebiesd moet worden.
En voor mijn lieve nichtje, die binnenkort al weer drie jaar oud wordt, ben ik een tasje aan het maken. Zo leuk, bijna helemaal in the hoop!

Dat sashiko doe je met de hand en is heel rustgevend als je lekker op de bank ermee zit.
Meestal gebruik je een wat dikker katoenen garen en je probeert zoveel mogelijk aansluitend te stikken.






Met deze lapjes moet je niet een ingewikkeld blok maken, maar zo'n log cabin is precies mooi om een rustige zachte quilt te maken.
Na het biezen nog een sleeve eraan zodat ik hem kan ophangen en natuurlijk nog een  naam verzinnen.


Van leuke cupcakestof en rood met witte stippenstof maak ik een lief tasje voor mijn nichtje. Deze delen ga ik losknippen en dan aan elkaar zetten. Ik ga er ook nog een lief portemonneetje bij maken.
En dan ga ik ook maar weer eens de afwas doen, met de hand!
Enig al die mensen die mijn paleis bezoeken, maar misschien eens over gaan op plastic als dit zo doorgaat :)

dinsdag 20 mei 2014

Designerstoelen gemaakt!

Samen met manlief heb ik vier stoelen van Marktplaats opgeknapt voor mijn paleisje. Hij heeft geverfd en ik zou de stoelen verder bekleden. Er zaten nare bruine hoesjes op. Maar je moet opletten dat je zulke dingen niet vergeet als ze eenmaal in de ruimte staan. Dus vorige week al mijn restjes postzakstof opgezocht (niet helemaal waar, want ik heb ze pas nog een plekje gegeven in mijn handige opslagkamer) en die aan elkaar genaaid. Ik had van katoen een snel patroon gemaakt van de zitting om toch een beetje te weten hoe groot het allemaal moest worden.
Gisteren en vanmorgen aan de slag gegaan met nietpistool en hamer. Een goed nietpistool is onbetaalbaar, blijkt wel. Stofferingsnagels sla je heel snel krom, blijkt ook...

 Maar het is me uiteindelijk gelukt om ze alle vier mooi aan te kleden.




Het was best leuk om te doen maar om daar nou je werk van te maken, nee!

Ik hou het maar bij quilten, borduren en tasjes maken. Van een setje dat ik nog vond een speldenkussen gemaakt. Daar heb je er nooit genoeg van.
Afgelopen week heeft oudste zoon HAVO examen gedaan. Omdat er in de tussentijd ook een verjaardag van oudste dochter gevierd moest worden, heeft hij een dagje in mijn paleis zitten 'blokken'.
En als je dan bij je buro komt vind je dit:
















en op je camera vind je dit... Haha, grote lieverd is het!






dinsdag 13 mei 2014

Dat was nog maar de helft!

Gisteren heb ik wat foto's van mijn fijne paleisje laten zien, maar er is meer!
Een hele aparte kamer voor al mijn stofjes (en machines die ik niet meer gebruik). Zo fijn om alles in één oogopslag te kunnen zien.
En dan heb ik nog een ladekastje met kleine quiltlapjes (fat quarters) alles op kleur!


In de onderste la liggen kerstlapjes, bloemenlapjes en lapjes die nergens bij willen passen. Ook nog een paar rollen met bij elkaar passende lapjes. Die laat ik nog even bij elkaar zitten, wie weet wordt dat ooit een mooie quilt.

In het gangetje naar deze opslagkamer staat een authentiek aanrecht van graniet. Zo leuk! Helemaal gepoetst en een nieuw kraantje erop en weer in oude ere hersteld. Misschien nog een tuttig gordijntje eronder, haha.
En toen was ik vandaag opeens klaar met het patchen van mijn naaimachine quilt...
Ik denk dat ik hem door Elly Prins laat quilten. Weet ik zeker dat dat goed gaat.En ik ben toch van plan om niet zulke grote jongens meer te maken.
Hoe leuk is dit! Ik ben er helemaal verliefd op. 
Nu verder met overtrekken voor op een paar oude stoelen die hier staan. Wordt stoer met postzakstof.

maandag 12 mei 2014

Hè hè, daar ben ik weer!

Het is meer dan een maand geleden dat we aan de slag zijn gegaan om voor mij een mooi atelier te maken en het is zo goed als af! Ik ben al druk bezig geweest aan een leuke quilt en het is een heerlijke plek geworden.

Dit is wat je ziet als je binnenloopt, de meest fantastische knip en strijktafel ter wereld. 
Gewoon 12 Ikea tafeltjes aan elkaar gelijmd en dan heb je een tafel van een fijne afmeting en een perfecte werkhoogte.
Mijn leermachines staan stoer tegenover elkaar.




 Dit is mijn fijne keukentje, het is net als bij mijn oma!
Mijn eerste naaimachine heeft een ereplekje.

En natuurlijk is de computer geïnstalleerd. Aangezien ik die deken gehaakt had moest hij maar hier dienst doen als kussen!


En dan de rest van de machines gezellig bij elkaar op mooie oude eettafels. En al mijn boeken bij elkaar in de boekenkast.




 Heel veel lapjes moest ik snijden voor de quilt die boven mijn buro komt te hangen.
Morgen ga ik een design wall maken met molton, dan kan ik hem beter laten zien.


Hopelijk heb ik nu meer ruimte om weer aan de gang te gaan en alles met mijn lieve lezers te delen!

Insta is het nu

 Al heel lang heb ik hier niets meer gepost. De inspiratie om een heel verhaal te vertellen ontbreekt en het is best veel werk om een beetje...

populaire berichten