zondag 10 november 2013

Kerst, portemonnees en een belangrijke tas

Over minder dan een maand is de opleiding 'Leren tassen maken'in Arnhem afgelopen. En voor die tijd moet ik een tas maken die als eindopdracht beoordeeld gaat worden. Je kunt niet zakken, maar het zou toch leuk zijn om een certificaat te krijgen met mooie cijfers.
Dus ik ben heel erg aan het nadenken en tekenen. Je moet de tas ontwerpen met een bepaald persoon in gedachten. Best lastig want ik maak alleen maar wat ik zelf leuk vind, of wat de klant wil. Nu dus één voor een onbekend persoon, waarover je van een foto van alles moet verzinnen. En dan  voor die persoon een  tas maken met een aantal verplichte elementen. Morgen lekker tekenen onder begeleiding!

En dan toch nog weer bezig met portemonnees. Ik had een paar beugels gekocht, waar ik geen patroon voor kon vinden. Zelfs bij het Leerlokaal wisten ze niet helemaal hoe het het beste gedaan kon worden. Gisteren heel diep nagedacht en met papier en karton geknoeid totdat ik het doorhad. Patroon getekend en toen van leer gesneden.


Het is precies het portemonneetje dat ik vele jaren geleden van mijn lieve broer heb gekregen! Maar dat was van Castelijn & Beerens en dit is een originele Ivy's!Nu kijken of ik het moet vaststikken aan de zijkant of dat het genoeg zo is met tape.
Als hij gestikt zou moeten worden kan ik dat niet op mijn Global. Dan zou ik een schoenmachine nodig hebben. Die hebben ze misschien in Arnhem.

En ook nog lekker bezig voor kerst. Een leuke kerstman gevonden om te borduren. Heel leuk want hij is helemaal in de ring gemaakt.


Telkens delen apart geborduurd en die weer in de ring aan elkaar gezet. De letters J, O,Y, hangen aan een lintje dat ik er later aanbond. Fijn om te kunnen graaien in een grote voorraad lintjes! Ook lintjes in zijn schoenen en ophanglintje in zijn muts.
 Ik ga hem ook nog in een ander stofje maken. Het was zo leuk om te doen!

1 opmerking:

Samen dingen doen is leuk!

Het roze tasje is af en ik geloof dat lieve Liek hem wel leuk vond. Het was een tasje dat we samen zagen in Elburg en dat niet te moeilijk ...

populaire berichten