woensdag 28 november 2012

Druk in de voorbereiding

Na een slecht weekend druk bezig met voorbereiden op aankomende markten. Het weekend was op zich wel leuk met een aantal gezellige verjaardagen maar ik heb mijn nieuwe machine al een soort kapot gemaakt! Hoe is het mogelijk dat zo'n zwaar ding het nu al niet meer doet? Het is gewoon belachelijk maar ik probeerde een kussen door de midden te stikken, toen de stof vast kwam te zitten tussen de naald en het voetje. Heel de steekplaat scheef! Ik heb nog geprobeerd om het zelf op te lossen maar dat is niet gelukt. Nu komt mijn lieve baas hopelijk gauw even kijken bij de patient!

Dus dan maar borduren. Er zitten drie markten aan te komen en ik wil graag wat leuke kerstversieringen maken om te verkopen.
Vandaag stonden allebei mijn borduurvrienden de snorren!


Vriend Brother is al heel lang niet gebruikt maar hij deed het nog prima. Hoe ik er ooit over gedacht heb om deze machine te verkopen!
En wat heb ik dan zoal gemaakt: Nog wat kerstlaarsjes op jute, want manlief gaat het weekend naar Engeland en heeft mijn voorraad opgekocht om daar uit te delen. En ook nog kerstpaardjes of zweedse Dala paardjes. zo schattig!

 En ook zo leuk om te doen. Heel simpel met heel leuk effect. Als ik ze niet verkoop hang ik ze gewoon in mijn eigen boom. Ik kwam een leeg lijstje tegen en heb toen nog even dit dingetje gemaakt. Altijd leuk om neer te zetten in deze gezellige tijden.


Op 8 december sta ik op de kerstmarkt in de Noordhoek in Noorden, op 14 december in Boskoop aan de Boezemlaan en op 16 december op de kerstmarkt in de Vlinder in Ter Aar.


Wat ik vorige week nog wel samen de nieuwe machine heb gemaakt is deze tas. Voor de oplettende lezers zal hij bekend voorkomen. Ik heb hem al eens eerder gemaakt en aan een lieve mevrouw in Zwitserland verkocht. Ik vond hem echter zo leuk, dus gewoon nog een keer gemaakt. Het was deze keer wel makkelijker om die hele dikke naden te naaien. Hopelijk is mijn nieuwste vriend snel weer gemaakt!

vrijdag 23 november 2012

Ik moet nog veel leren

Vorige week bij de kringloop winkel dacht ik dus twee stuks leren jassen voor weinig gescoord te hebben. Maar eentje bleek 100% nepleer te zijn! Ach een kwestie van ervaring, zullen we maar zeggen. Ik heb er toch nog wat leuks mee gemaakt:


Een mooi tasje!  Was wel weer eens leuk om te maken en dat borduursel wilde ik al heel lang gebruiken.

Op mijn nieuwe machine moet ik ook nog erg oefenen. Maar hij staat er wel! Met dank aan manlief en mama Neeltje die meegeholpen hebben hem te kopen. En hij werd gebracht op mijn verjaardag! Hoe leuk is dat. Ik ben erg aan het oefenen met nutteloos garen en ik moet zeggen: we beginnen al aardig vrienden te worden...
Hij staat ook heel mooi in mijn fijne kamertje. Een rustpunt in de hoek. Helemaal goed!




De volgende fotoserie laat mijn tas zien die ik in Arnhem heb gemaakt. Zo op het oog ziet hij er best mooi uit en dat is hij ook. Maar ik moet nog een hoop leren!

 De voorkant met een klein zakje. Op deze shopper moest minimaal één zakje op de voorkant zitten. Het voorbeeld had er twee en dat vond ik niet zo leuk staan. Verder ben ik niet eigenwijs geweest en heb de shopper gewoon nagemaakt. Ik heb besloten eerst maar eens de techniek te gaan leren en dan pas mijn eigen ding te doen.


Dit is de achterkant van de tas. Daarin moesten twee ritsjes gemaakt worden. Dat inzetten ging best goed, het doorstikken moet ik nog veel oefenen. De tas sluit aan de bovenkant met een rits in een ritsbeleg. Reuze ingewikkeld maar als je het doorhebt...


En dan de binnenkant, geheel gevoerd. Ook hierin een rits en ook nog een riempje met musketonhaak voor je sleutels.
Ik kan nou wel reclame gaan maken voor deze tas, maar hij is voor mijn lieve mama Neeltje!

zondag 11 november 2012

Nog meer kerstleukigheid

Het is geen woord, ik weet het, kerstleukigheid, maar ik kon even niets anders ervoor verzinnen.  Deze kerstsok of kerstlaars is zo leuk gelukt. Dus nu zit ik lekker die stinksokken te borduren. Ik borduur ze op jute vandaar de stank.
Maar wel heel authentiek! Op de foto heeft hij nog geen glimmertjes maar die doe ik er ook nog op. Kom ik ook eens van die hotfix steentjes af...

En dan meteen weer op de webshop zetten. En nog wat ervan meenemen naar de kerstmarkt in Amsterdam op 1 december in de Javastraat. 


Deze jongens moeten nog drogen tot die tijd. Mooie ijspegels en nog maar een kerstboom. Je weet maar nooit

Gisteren bij de kringloopwinkel nog een leren jas gescoord! Voor heel weinig een mooi stuk leer. Al is het alleen maar om te oefenen op mijn nieuwe vriend die volgende week hopelijk komt! Ik kan niet wachten.

Wat ik net zag is ook heeeel leuk. Bijna 15.000 hits op mijn blog! In anderhalf jaar is dat toch gemiddeld bijna 1000 bezoekers per maand! Dank aan al mijn trouwe lezeressen (ik neem aan dat het meestal dames zijn) en welkom aan nog veel meer liefhebbers van creatief bezig zijn met stof en leer.

woensdag 7 november 2012

Kijken, kijken en natuurlijk kopen.

Vanmorgen met mijn lieve baas naar Amsterdam geweest om te kijken naar een leernaaimachine. Ja, je leest het goed, kijken naar een machine. Maar ja, zo ging het ook een paar maanden geleden toen ik ging kijken voor een auto. Kwam ik ook thuis met een vooruitzicht van binnenkort een nieuwe Mini.
Ik ging dus kijken voor een Pfaff, omdat ik daar in Arnhem het meest mee naai. Maar uiteindelijk is het een Global geworden. Een echt industrieel beest!
Dit plaatje is niet helemaal scherp, maar ik kon niks anders vinden waar hij in volle glorie opstaat. Dus met tafel en aanschuiftafel. Ook nog een ritsvoetje, een geleider en een lampje erbij en ik ben helemaal compleet en in de gloria!
Wat zal dat fijn zijn om thuis met leer te werken en ook met gemak door dikke stof te naaien!
Want gisteren twee tassen afgemaakt en de postzak tas was op sommige plekken echt tè dik om netjes doorheen te gaan met mijn Bernina.
Tassies zijn wel weer heel leuk geworden.


Ik heb de holnieten ontdekt! Dat geeft toch zo een professionele uitstraling. En het is ook snel en netjes. De grijze tas is gemaakt van Olefin, materiaal dat eigenlijk voor buitenstoffering wordt gebruikt. Ik vind het mooi genoeg voor een tas.

Nu ga ik weer verder met mijn fijne kamertje te reorganiseren. Volgende week moet mijn machine wel passen!

vrijdag 2 november 2012

3 tassen en kerstboomhangers

Ik ben dus gewoon met drie tassen tegelijk bezig! Eentje uiteraard in Arnhem (Het Leerlokaal). Dat wordt een bordeauxrode shopper, met stomme verplichte zakken :(
Ik snap best dat je bepaalde technieken moet oefenen, maar die zakken zijn echt jammer. Binnenkort laat ik het wel zien. Nu is alleen het leer gesneden.
Dan een postzaktas in opdracht. Wel een leuk model, gebaseerd op een ouderwetse pukkel! Degenen die voor 1970 geboren zijn weten precies wat ik bedoel en anders hier een plaatje. Bedankt Google.

En dan ben ik ook nog steeds bezig met de tas van Olefin in opdracht. Gelukkig is hij voor een goede vriendin, want het duurt wel lang voordat ik ermee klaar ben. Het grootste probleem is het ijzerwerk. Elke keer verzin ik weer wat anders om eraan te doen, maar dan moet ik tot maandag wachten tot ik het kan kopen!

Eigenlijk ligt er nog een tas te wachten om af te maken, maar die kan wachten.
Die kan ik fijn afmaken als ik een leermachine heb.
Misschien ga ik volgende week al met mijn baas op pad om er eentje uit te zoeken. Dan begint de grote interne verhuizing in mijn fijne kamertje, want dat ding zit op een tafel met een motor eronder. Iedereen me al wat langer volgt weet, dat mijn fijne kamertje niet echt groot is. Nou ja, dat zal ook wel weer goed komen.

En dan lekker bezig met voorbereiden voor kerstmarkten. Deze hangertjes zijn zo leuk om te maken! Als ik ff geen zin heb om al te diep na te denken, maak  ik zo'n hangertje! Het zijn gewoon platte kerstballen.


Een paar moet ik weer even plat maken, die hebben een beetje dwars gezeten.
Zie de kerstboom vooraan :)
Het zal best leuk staan in mijn kraampjes. Al die leuke hangertjes in een boompje. Of ergens anders...

Insta is het nu

 Al heel lang heb ik hier niets meer gepost. De inspiratie om een heel verhaal te vertellen ontbreekt en het is best veel werk om een beetje...

populaire berichten