dinsdag 9 oktober 2012

De workshops gaan weer beginnen!

Elk jaar, of beter elk voor- en najaar worden bij Los Naaimachines workshops georganiseerd. En een aantal daarvan mag ik dan geven. Het is elke keer weer een soort moeilijk om originele dingen te vinden of te verzinnen, maar meestal lukt het wel.
De eerste workshop is aankomende donderdag. We gaan de vier technieken tas maken. Niet in de uitvoering als hiernaast  maar in een jeansstof. Vanmorgen alles voorbereid dus ik ben er weer klaar voor.
Ook vast materiaal (dikke vilt) meegenomen om een andere workshop voor te bereiden. Normaal maken we mooie windlichten met gewone vilt maar nu wil ik proberen om dit met dit dikke vilt te maken.

Hier zie je die dikke vilt met de speciale 'naalden' die bij de cutwork techniek worden gebruikt.

Gister weer naar Arnhem geweest. En eindelijk aan het naaien gegaan. Wel leuk na zoveel weken tekenen en snijden. Het viel nog helemaal niet mee om de tas netjes en recht in elkaar te krijgen. Aan de band ben ik zelfs nog niet toegekomen. Al met al is het best een leuke tas geworden en aangezien het mijn eerste is ben ik er best trots op.

Lag er gisteren ook nog een DVD in de bus van lieve Angelique! Vorige week was ze bij me om wat meer te weten te komen over machinaal borduren. Ze vond het helemaal leuk en natuurlijk heb ik niet geprobeerd daar enige verandering in te brengen...
Hoe meer zielen hoe meer vreugd! 
Die ochtend kregen we het over The Hunger Games en dat ik de boeken erg goed vond maar de film nog niet gezien had. Stuurt ze me gewoon een DVD! Hoe aardig is dat. Dank je wel Angelique. X


Door dat uitleggen over borduren kreeg ik zin om wat te borduren. Daar heb ik wel vaker last van. Dan wil ik even niks, alleen maar naar een machine kijken die aan het borduren is. Het gevolg is een tweede kerstboom nadat ik er al eentje met Angelique had gemaakt.
Leuk voor straks in de boom.
Wat! Het is pas oktober!

2 opmerkingen:

 1. Ik zou graag willen weten goe je die kerstbomen hebt gemaakt!
  Helemaal geweldig zijn ze!

  Groetjes Leonie (leonie_werts@hotmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je een borduurmachine? Dan stuur ik je graag de patronen en een beschrijving.

   Verwijderen

Samen dingen doen is leuk!

Het roze tasje is af en ik geloof dat lieve Liek hem wel leuk vond. Het was een tasje dat we samen zagen in Elburg en dat niet te moeilijk ...

populaire berichten