woensdag 28 september 2011

Portemonnee gemaakt

't is toch een portemonee geworden. En hij is best leuk gelukt, al zeg ik het zelf. Ik zal hem niet als knip gebruiken want ik heb een hele mooie leren. Maar hij is ook te gebruiken als handig klein tasje voor spulletjes. En dan zou hij zo maar ik mijn tas kunnen belanden :)
En het maken was weer een feestje. Dat ontwerpen was zo leuk om te doen. En die kleuren zijn echt heel mooi retro.
'k ga er meteen nog eentje maken!

zondag 25 september 2011

Smaken verschillen

Van de stofjes van de groothandel had ik even snel een tasje gemaakt. Gewoon om wat te maken. Ik had er verder geen plannen mee. Het lag dus gewoon tussen wat andere maaksels in mijn fijne kamertje.

Toen kwam oudste dochter gezellig even bij me kletsen. Doet ze wel vaker en dan heeft ze vaak ook nieuwe ideeën voor de webshop.
Nu zag ze het tasje en was er helemaal weg van. Terwijl ik zelf niet echt tevreden was!
Nog een leuk kettinkje eraan en het was opeens een nieuw tasje voor dochterlief.

Leuk, hoe smaken kunnen verschillen!

Vriend Hus staat nu weer lekker te ronken om een leuk kruissteek patroon te borduren. Wordt waarschijnlijk een portemonnee, maar dat kan zomaar veranderen.
Licht ook nog stof te wachten voor nieuwe knuffels en die patchwork tas laat ook nog even op zich wachten. Komt allemaal wel een keer, tijd zat :)

woensdag 21 september 2011

Eindelijk creatieve opvolging!

Jaaaa, jongste dochter wilde wat knutselen aan kleding in mijn fijne kamertje! Eindelijk eentje die ook houdt van iets doen met stofjes en andere leuke dingen.
Ze heeft een t-shirt opgepimpt en een rokje.
Kijk ff mee:

Let op de strik als detail in dezelfde kleur... Het shirt ligt nu onder iets zwaars om alle glimmers op hun plaats te houden.

En het rokje mag ze eigenlijk niet dragen, want ik ben bang dat het niet zo gezellig uit de was komt!
Maar het plezier van het maken heeft ze van haar moeder. Het resultaat is dan eigenlijk ondergeschikt, gek he.

Als je met stofjes werkt, barst je natuurlijk van de stof. Weggooien is bijna geen optie dus eigenlijk wordt je voorraad alleen maar groter. En helemaal als lieve vriendin Lien bij een stoffengroothandel is geweest en mij laat graaien in haar buit!

Ik heb me ingehouden, echt!

donderdag 8 september 2011

Rammelhartje of knuffelhartje

Het is zo leuk, maar hoe moet ik het nou noemen in de webshop? Rammelhartje knuffelhartje?
Het is een knuffelhartje van heerlijk zachte stof met een rammelaar erin. Maar het is ook een rammelhartje van zachte knuffelstof.
Kijk maar in mijn webshop wat het geworden is...
www.ivyswebshop.nl

Lieve zus!

Als ik me even los kan scheuren van mijn boerderijtje van Landleven doe ik best leuke dingen!
Weer bezig geweest met cutwork voor de workshop maar ook om zelf een beetje uit te vogelen wat er allemaal mogelijk is met die gekke naalden.
Dit is het deze keer geworden. Je moet ff door de kleur heen kijken want het zou natuurlijk veel leuker in een meer kerstachtige kleur zijn, maar die had ik even niet voorhanden.
Daar kun je dus nog veel meer mee doen. Het enige nadeel is die ster is op plakvlies geborduurd en voordat dat er dan weer af is!

Maar stel je voor dat je andere vormpjes maakt in groen of  rood... Helemaal leuk.

Dit bericht heet Lieve zus, maar ik heb helemaal geen zus. Wel een allerliefste schoonzus. En we noemen elkaar daarom gewoon zus.
Van de week heeft ze me weer een leuke opdracht gegeven, die ik met veel liefde heb uitgevoerd.


        Je snapt dat de baby Faye heet...




En ook nog een labeldoekje van mijn webshop! Ik mag wel eens weer wat nieuwe doekjes daarop
zetten. Goeie zaak!

vrijdag 2 september 2011

Voorbereidend werk

Vanmorgen lekker weer mijn nagels laten doen door Laura. Het was voorlopig de laatste keer bij haar want ze krijgt een baby. Als het goed is, is het een meisje. Daarom had ik dit knuffeldoekje voor haar meegenomen. Ze was er heel blij mee!

De rest van de dag aan het voorbereiden geweest voor de workshop en kerst!
Dit gaan we maken bij de workshop. Kaarsje erin, gezellig! En helemaal niet moeilijk om te maken en ook in verschillende kleuren te maken.

Voor de kerst om op mijn webshop te zetten heb ik een andere versie gemaakt van vorige week. Deze is ronder.
Zo ziet dat er dan uit met kerst. Hij is 25 cm hoog, dus er kan ook makkelijk een kaars in. Nu heb ik er even zo'n nep waxinelichtje in gedaan.

En toen had ik nog zin om nog een naaldenmapje te maken. Ik had nog een restje tafelzeil en wilde eens proberen of daar ook zo'n mapje mee gemaakt kan worden. Dat kan dus.  Leuk om te doen maar eigenlijk had ik hem wat groter moeten maken.
Want een groot deel van mijn naalden kan ik er nog niet in kwijt. Handig :(
Ik schrijf het maar weer bij op de lijst van ooit nog te doen...


Insta is het nu

 Al heel lang heb ik hier niets meer gepost. De inspiratie om een heel verhaal te vertellen ontbreekt en het is best veel werk om een beetje...

populaire berichten