dinsdag 8 maart 2011

Theemuts!

Ik hou van koffie en van thee. Maar als ik in mijn fijne kamertje zit (foto's volgen) dan wil ik graag een POT thee. Heb ik echt een hele mooie theepot gekocht, blijft die thee dus helemaal niet warm!!!
Wat doe je dan als rechtgeaarde knutselaar? Juist, je maakt een theemuts. Maar dan komen die keuzes weer om de hoek; ga ik breien of naaien? En als ik ga naaien, moet er dan niet geborduurd worden?
Nou, de keus was snel gemaakt, ik had namelijk al stof. Een tijdje geleden een paar couponnen gekocht met het idee daar wat leuks mee te doen.
Zo gezegd, zo gedaan. Hieronder een soort van tutorial, of gewoon een fotoserie van het hele proces. Super simpel dus do try this at home!  


Maak van papier  wel even een patroontje. Dat werkt een stuk makkelijker dan zomaar te gaan knippen. Gewoon om de pot heen tekenen als hij op zijn kant ligt en dan aan de onderkant een centimeter of 3 aantekenen.
Ik was dus mijn bandjesbak aan het doorwroeten voor een geschikt bandje aan de onderkant. Voor ik het weet ligt die bak op z'n kop en ben ik al die bandjes opnieuw aan het opwinden en ben ik zo blij als of ik de staatsloterij heb gewonnen met een stuk karton. Kun je je bandjes zo mooi omheen rollen... 

VOOR 


NA 
En als je binnenkant, voering en vulling geknipt heb ga je lekker naaien. En als je dan genaaid hebt, ga je proppen. Het is net een dekbed in de hoes doen. Soms lukt dat in één keer, soms heb je vrede met een nare prop.
 Hier kan dat echter niet, dat ziet er niet uit bij een theemuts!
Als dat klaar is bandje erlangs en Klaar is Klara!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Samen dingen doen is leuk!

Het roze tasje is af en ik geloof dat lieve Liek hem wel leuk vond. Het was een tasje dat we samen zagen in Elburg en dat niet te moeilijk ...

populaire berichten